in , ,

Mini bajnokság nagy téttel, elindult a megyei bajnokság

Az első két forduló döntetlenjei utána hétvégén megszerezte első győzelmét a HC Szarvas férfi kézilabda csapata, amely jelenleg átvette a vezetést a négycsapatosra szűkült megyei bajnokságban. Sajnos a korábban működésüket ideiglenesen megszüntető csapatok közül senki nem vállalta az újra indulást, a tavalyi bajnok Felföldi I. SE NBII-ben történő indulásával és a Kétsopronyi férfi szakosztály megszűnésével tovább szűkült a megyei bajnokság mezőnye. Így a jelenlegi csapatok a Gyulai SE, a HC Szarvas valamint a második csapatot működtető Kondorosi KK II. és Békéscsabai Belvárosi DK II. négyese alkotja azt a mini bajnokságot, amelynek győztese dönthet a következő évi NBII-s tagság kivívásáról. Első ránézésre a csak a Gyulai SE és HC Szarvas érdekelt abban, hogy kivívja a felsőbb osztályban történő indulás jogát, de a mérkőzések presztízse senkinek sem ad zöld utat a feljebb lépéshez, ráadásul a hírek szerint a békéscsabai együttes amolyan háttér biztosítékként is működtetné csapatát, ha véletlenül az évek óta pallosként fenyegető NBII-s csoportszűkítésre sor kerülne és az első számú csapatuk bajba kerülne. Így bármennyire is mininek nevezhető a megyei férfi bajnoki vonal, ezért a többkörös fordulók kiélezett küzdelmet hozhatnak, bizonyítják ezt az első mérkőzések eredményei.

Az átalakult szarvasiak első mérkőzése már-már hagyományosnak mondható gyulai vendégszerepléssel indult, és egy igazságosnak mondható pontosztozkodással végződött.

A nyáron megerősödött vendéglátók nagy önbizalommal várták a nyitó fordulót, így az eredmény talán a vendégek számára hízelgőbb, hiszen a csapat nagyrésze szinte a mérkőzés előtt találkozott először, ennek ellenére az első “találkozón” biztató játékot mutatott, a hazaiak nagyszerű teljesítményt nyújtó kapusa egy pontot mentett csapatának.

Gyulai SE – HC Szarvas 28-28 (16-17)
Gyula: 67 fő
Vezette: Papp, Petrovszki
Büntetők: 6/5 ill. 2/2
Kiállítások: 6 perc ill. 4 perc

HC Szarvas: Tatai – Kónya 3, Andrikó 4, Varga K. 10, Sztankovits 6, Nagy 3, Varga R.2
Csere- Sinka, Hortobágyi (kapusok), Valencsik, Vaskor.
Edző: Tusjak János

A Gyulai SE legjobb góllövői: Makai S. 12, Jánk 6, Mészáros 6.

*

A második forduló már igazi kistérségi rangadóval folytatódott, hiszen a Kondorosi KK együttese a mezőnyben már rutinos, összeszokott csapatnak számít, ráadásul játékosai hétről hétre az NBII-ben is szerephez jutnak. A találkozó mindkét csapat számára jó felkészülési mérkőzés volt a folytatásra. A hibákból tanulni kell, pontosabb támadás befejezésre, és koncentráltabb védekezésre lesz szüksége mindkét együttesnek a folytatásban.

HC Szarvas – Kondorosi KK II. 33-33 (21-17)
Szarvas, 70 fő
Vezette: Nagy, Papp
Büntetők:  4/3 ill. 5/3
Kiállítások: 6 perc ill. 4 perc

HC Szarvas: Tatai – Kónya 1, Tárnyik 11 (3), Varga K. 5, Sztankovits 3, Varga R. 7, Nagy 2.
Csere: Sinka (kapus), Andrikó 3, Lestyan-Goda, Erdős, Ardai 1, Viczián, Valencsik, Vaskor, Nagy-Bobvos.
Edző: Tusjak János

A Kondorosi KK II. góllövői: Sztrehovszki D. 1, Krajcsovicz 7, Vozár 1, Hanyecz 6, Istenes 3, Kasnyik V. 1, Kasnyik T. 5, Máris 2, Arnóczki 7 (3)

*

Az elmúlt hétvégén pedig már sor került az első forduló visszavágójára is, amely mindkét csapat számára kedvezőtlen előjelekkel indult, hiszen több meghatározó játékos hiányzott mindkét oldalról. A szarvasi csapatnak viszont így is erőteljesebb kerettel sikerült kiállnia, így mindössze egy félidei reményt engedélyezett a mindvégig becsülettel küzdő ellenfelének, a második játékrészben pedig már bedarálta a gyulai vitézeket.

HC Szarvas – Gyulai SE 34-23 (17-13)
Szarvas, 60 fő
Vezette: Kiss, Petrovszki
Büntetők: 6/5 ill. 4/3
Kiállítások: 6 perc ill. 10 perc

HC Szarvas: Tatai – Ardai 1, Tárnyik 13 (2), Kónya 6, Sztankovits 2, Nagy 3, Viczián 5 (1)
Csere: Sinka (kapus), Andrikó, Erdős 3 (2), Valencsik 1, Vaskor.
Edző: Tusjak János

A Gyulai SE legjobb góllövői: Kónya G. 6, Kun 6, Bai 6, Mészáros 3.

A folytatás két hét múlva Kondoroson, mivel a Békéscsabai elleni mérkőzés a hosszú hétvégés családi programoknak köszönhetően ismét halasztásra került. Az viszont biztos, hogy a hat fordulós bajnokságban a csapatok a végére már családtagként fogják egymást üdvözölni.

HC post

Fotó: Babák Zoltán (HC Szarvas – Kondorosi KK II.), Keller Dávid (HC Szarvas – Gyulai SE)

Tájékoztató a Zártkert pályázatról

Ezüstösen is szép az élet…