in

Tájékoztató a Zártkert pályázatról

2018. január 31-én Zártkert pályázat fejlesztésére pályázatot nyújtott be Szarvas város Önkormányzata a Földművelési Minisztérium 2017. évi pályázati felhívása a zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, infrastrukturális hátteret biztosító fejlesztések támogatására.

A pályázat keretén belül Önkormányzatunk az 1 és az 5 célra pályázott. A Kenderföldi út törmelékkel való feltöltése valósul meg és Soós László magánszemély tulajdonán gyümölcsös telepítése.

Az útfelújítás alapfeltételei:

–     Kizárólag olyan közcélú – külterületen és zártkertes övezetben található Önkormányzati tulajdonú utak felújítása támogatható, amelyek vízelvezetése biztosított, egyik végpontjukon közvetlenül elérik a zártkerti ingatlant illetve ingatlanokat, míg másik végpontjukon közvetlenül vagy közvetetten belterületi úthoz kapcsolódnak.

Az útfelújítás önállóan nem támogatható, ezért beadásra került a zártkerti ingatlanon gyümölcsös telepítése. A pályázatnál fontos, hogy az az útszakasz újítható fel ahogy megközelíthető a zártkerti ingatlan.

A pályázat pozitív elbírálásban részesült Önkormányzatunk 10.000.000,-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Támogatási szerződés aláírásra került az Agrárminisztériummal 2018. augusztus 15-én.

Tizennyolc szociális bérlakás felújítása kezdődik a napokban

Mini bajnokság nagy téttel, elindult a megyei bajnokság