in , ,

Kemény mérkőzésen igazságos győzelem

Rau Zsolt (s), Virág Imre (k) és Benyovszki Róbert (f)
Rau Zsolt (s), Virág Imre (k) és Benyovszki Róbert (f)

Az előző hét 4-3-3-as felállásához képest más taktikával 4-4-2-vel állt fel a Hunyadi a szombati Mezőberény elleni mérkőzésre. Az ellenfél masszív felállásából látták, hogy nem lesz könnyű menet. Ezt gyors játékkal, kihúzott szélekkel igyekeztek feltörni.

Az első gólnál Gulyás Ádám ment el a jobb szélen, és adott középre Virág Imrének, aki egy átvétel után a hálóba lőtt a kapus fölött (15′, 1–0).

A félidőben egykapuztak, majd vége felé egy kicsit leült a játék, de egy második gólra még futotta. Lós István harcolt meg a labdáért, balról beadta, középen érkezett Sajben Gábor, aki az ellenkező irányba fejelte a labdát (41′, 2-0), majd jött egy elkerülhető berényi gól (Fazekas Márk, 42′, 2–1).

A félidőben megbeszélték, hogy úgy jönnek ki, mintha 0-0 lenne az eredmény. Az állás egyészen a 82. percig nem változott, amikor Öpit a tizenhatoson belül elkaszálta Rau Zsolt kapus. Végre egy egyértelmű helyzet, amit első szándékból be is intett Pusztai Zoltán, aki a mérkőzés során hét sárgát osztott ki közvélemény-kutatásokra alapozva. A lehetőséget Lós István használta ki (3–1).

Öt percre rá egy felívelést középre fejelt vissza a szentandrási védelem, amit Buczkó Tamás kapásból bevert a bal alsóba (87′, 3–2)

A berényiek nem adták fel. Nem egy olyan támadásuk volt, amit tizenhatoson kívülről, a 11-es pont magasságából indítottak, és két érintéssel a Hunyadi kapuja előtt voltak.

A berényiek nagyon mentek az egy pontért, kinyíltak, előre tolódtak, így a 92. percben Sajben Gábor kapott egy labdát, amit átemelt a tizenhatoson kívülre menteni érkező kapuson, majd a hálóig vezette azt (4–2).

Békésszentandrási HMSE – Mezőberényi LE 4–2 (2–1)

Békésszentandrási HMSE: Szabó Zoltán – Kozák Balázs (46″ Olasz István), Kis Mátyás, Borgulya János, Szabó Máté – Gulyás Ádám (Filyó Tamás), Tasi Norbert, Bódai Nádor, Lós István – Virág Imre (83′ Pásztor Dávid), Sajben Gábor, cserék: Babák Zoltán, Yetik Deniz Daniel, Kiss Tibor

Jók: Bódai Nándor, Kis Mátyás, Tasi Norbert, Sajben Gábor

Virág Imre: Jó pálya, masszív ellenfél, megérdemelt győzelem.

Földesi Zoltán

Földesi: Erdogan útján vagyunk

A szarvasi gyermekétkeztetést tartja országosan követendő példának a Greenpeace