in , ,

Gól nélküli döntetlen Mezőhegyesen

A 11. játéknapra került sor a megyei élvonalban, melyben Mezőhegyesre látogattunk. A hazai csapat ugyan két hellyel mögöttünk tanyázott a tabellán, de az utóbbi hegyesi fellépéseinken nem érezhettük meg a győzelem ízét, így ez a találkozó sem ígérkezett könnyűnek. A nézők, (elsősorban a hazai) vagy megérezték előre mi vár rájuk, vagy csak más programot találtak maguknak, de igen kevesen álltak a korlátok mögött.

A Mezőhegyes kezdett jobban, a 6. percben egy előre vágott labdával lépett ki két védőnk között Rotár, majd lövése után alig kerülte el a labda a kapunkat. A 17. percben egy felépített támadást követően, Lugasi 16 méterről lőtt centikkel kapu mellé. Ezek után mi is kezdtünk felvenni a játék nem túl magas iramát, a 21. percben Zima adott forintos labdát Kriskának, támadónk szólóban mehetett kapura, majd 18 méterről lőtt, de Vígh vetődve védeni tudott.

A 27. percben Kriska vitte le alapvonalig a labdát majd élesen középre adott, amit Vígh kiütött éppen Magyar elé, akinek lövése ismét a hegyesi kapusban akadt el. Na ezzel egy időre megszűntek az izgalmak, a félidőből hátra levő időben túlnyomó részt nálunk volt többet a játékszer, de a kapuk már nem forogtak veszélyben.

A fordulás után tovább folytatódott a mezőnybeli birkózás, amelyben nem nagyon találtak egymáson fogást a felek. Az 58. percben Lévainak kellet kapu fölé tornásznia a labdát, egy mezőhegyesi szabadrúgást követően. Ez nem okozott gondot kapusunknak, viszont a 64. percben már minden tudására szükség volt, amikor Szlovák szólója után kellett tisztáznia.

A 75. percben Kriska próbálkozott a tizenhatos sarkáról egy lövéssel, Piti az ötös vonalánál át szerette volna venni, ám messzire pattant tőle a labda, talán ha átlépi, lehet a sarokban köt ki a játékszer. A 77. percben Zima ívelése Kriskát találta meg, aki 8 méterről lőhetett, de sajnos kapu mellé. Az egyre fáradó ellenfél a vége felé már egyértelműen az eredmény tartására rendezkedett be, de fölényünk meddőnek bizonyult, helyzeteket nem tudtunk kialakítani, így meg kellet elégednünk az egy ponttal, ami ugye, eggyel több mint a nulla.

A látottak alapján elmondhatjuk, hogy hosszú idő után idegenben is megtudtuk őrizni hálónkat a góltól, ami dicséretes dolog, de ha megnézzük az érem másik oldalát, szerezni viszont nem sikerült, bár a helyzeteink adottak voltak hozzá, ennek megfelelően az ötödik helyen állunk a bajnokság harmadánál. Mivel lehetőség azért hazai oldalon is akadt a gólszerzésre, az eredmény igazságosnak mondható ezen az alacsony színvonalú találkozón. Ahogy az elején írtam szerintem megérezhették… Legközelebb jövő szombaton Orosházára látogatunk, a még nyeretlen MTK-hoz.
Jók: Medvegy, Szikora, Lévai.

Mezőhegyesi SE – Szarvasi FC 1905 0-0
Mezőhegyes, Sportpálya – 120 néző. Játékvezető: Mihálik Pál (Belanka Zs., Varga Á.)

Mezőhegyes: Vígh T. – Ács L., Dajcs Gy., Dajcs Á., Lugasi M., Bojtos A. (Szlovák N.), Rotár P. (Péli T.), Mátó A., Lipták M., Dócza G., Lukács L.
Vezetőedző: Ölei Dezső

Szarvas: Lévai B. – Viszkok D., Bakró G., Szikora M., Polonszki P., Medvegy Á., Zima D., Kriska N., Magyar M. (Farkas N.), Piti L., Sztojka Á.
Vezetőedző: Rétes Pál

Edzői nyilatkozatok:

Ölei Dezső: – Dicséret illeti a csapatot a hozzáállásért. Mindkét oldalon adódtak helyzetek, így igazságos döntetlen született.

Rétes Pál: – Amíg az első félidőben nem találtuk a játék ritmusát, addig a másodikban már dinamikusabban támadtunk, sajnos a lehetőségeinkkel újfent nem éltünk.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)
Videó: Furár Adrienn

Zahorecz Pál és Lázár Zsolt

Animal Cannibals-szel kezdte lelkészi szolgálatát Zahorecz Pál

Birkapörkölt, zene, motoros fűrész a mozgáskorlátozottak nyárzáró vacsoráján