in , ,

Ikszeltek a csabacsűdiek a tavalyi második Doboz ellen

A tavalyi ezüstérmest, a 15 forduló után dobogós helyen álló Doboz ellen védekező felállásban gyors védőikre alapozott kontrákra számítva léptek pályára a Csabacsűdi GyLSE játékosai. Az utóbbi idők nem túl szerencsés szereplését szerették volna feledtetni a hazai közönséggel.

A stratégia működött. A 11. percben a jobboldali védekező Kiss Gábor lépett fel, és adott nagyszerű beadást Kasnyik Dávidnak, aki fejjel vette be Bócsik Gergő hálóját (1–0). Az álomszerű kezdést követően is nagyon határozottan, magabiztosan játszottak. A félidőre is ez maradt az eredmény.

A második félidő 12. percében Kasik Márk Endrefalvi Eriknek szánt lövését a címzett átlépte, és hagyta Sándor Jánosnak, aki maga mögött hagyta a dobozi védelmet, és a kapujából kimozgó kapus mellett sajnos mellé lőtt. Nagyon szép akció volt.

A 62. percben egy hátra érkező labdát Gilik Attila lestoppolt magának, ám a levétele után ráléphetett, és elesett. Kihasználta ezt Komlósi Mikós, aki felszedte a talált labdát, és egyedül vezethette és lőhette kapura. Jansik János tehetetlen volt az ajtó-ablak helyzetben érkező támadóval szemben (1–1).

Ez a gól a doboziakat felrázta, a játék felgyorsult és bekeményedett. Jansiknak kétszer is a léc alá lőtt labdát kellett kikotornia. A 75. percben bekövetkezett a magyar, de lehet, hogy a világ futballtörténelmének legkomikusabb szöglete. A labda mögé álló játékos rúgott egy luftot, elesett, «– vagy fordítva, a labda pedig az alapvonalon kívülre gurult. Másodpercekig nem lehetett tudni, megsérült-e. Szerencsére nem.

A doboz határozottan gólveszélyesebben játszott – két kapufát is rúgtak –, aminek meg is lett az eredménye. Egy, a 88. percben a hálóba tartó labdát Gilik csak kézzel tudott kiütni, ami azonnali pirosat ért. Komlósi Miklós vállalta az ítéletvégrehajtó szerepét, de a remek formában védő Jansik lábbal kitolta a labdát a jobb kapufa mellé. Jansik megdicsőült, Gilik, bár a kezezése a legjobb volt, amit tehetett, megkönnyebbülhetett.

Két mérkőzés van a pihenőig, ha azokat győzelemmel hozzák, akkor közelebb jutnak ahhoz a céljukhoz, hogy a felsőházban végezzenek.

Csabacsűdi GyLSE – Dobozi SE 1–1 (1–0)

Csabacsűdi GyLSE: Sovány Pál, Gilik Attila, Kiss Gábor – András Attila Xavér, Viszkok Csaba – Endrefalvi Erik, Bertók Gergő (Koppányi Péter), Sándor János – Kasik Márk (82′ Magda Tibor) – Kasnyik Dávid (75′ Bobvos Richárd)

Jók: Jansik János, Kasnyik Dávid, Sovány Pál, Viszkok Csaba

Sonkoly Lajos: – Elégedett vagyok, nem lehet okom panaszra. Sajnos a tegnapi eredmények nem alakultak kedvezően számunkra, ezért lejjebb csúsztunk a tabellán. Látszódott minden játékoson, hogy megtesz mindent a társáért a pályán, ezért szép ez a csapatjáték, jó volt mindenkin ezt látni. A 11-es hatalmas védés volt, le a kalappal Jansik Jani előtt, aki így szolgáltatta nekünk az egy pontot, és a mérkőzés egyik legjobb játékosa volt.

A 9. fordulóban a Gólvágók diadalmaskodtak a Gólgyártók felett

Földesi Zoltán

Helyzetkép: Wuxi után, európai parlamenti választások előtt