in , ,

Nagy falatnak bizonyult a tavalyi ezüstérmes

A kapuban Jani Kata
A kapuban Jani Kata

Egy héttel az őszi bajnok vendégjátéka után az ezüstérmes is nagy falatnak bizonyult a Szarvasi NKK női kézilabdacsapata számára. Az NB II-es pontvadászat Dél-keleti csoportjának 10. játéknapján egy félidő erejéig állták a sarat a helyi hölgyek, azután viszont érvényesült a vásárhelyiek frissebb, gyorsabb játéka. Az NKK változatlanul a 7. helyen áll a 12 csapatos mezőnyben.

Szarvasi NKK–Hódmezővásárhelyi LKC 30–36 (15–13)
NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 100 néző. Vezette: Csanádi, Polgár. Szarvas: Juhos – Kovács B. 2, Óvári 1, RAFFAI-SUCH 15 (7), Molnár M. 2, MILYÓ 9, Molnár V. 1. Csere: Jani, Kasik (kapusok), Ábrahám, Trnyik A., Olasz, Majoros, Nyerges, Trnyik R., Tasgyik. Edző Száva Flórián. A Hódmezővásárhely legjobb góldobói: Horváth 14, Nagy E. 9 (2). Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 7/7, ill. 5/5.

Nagy iramban kezdődött a találkozó, kezdetben a védekezés dominált mindkét oldalon (9. perc: 4–4). Fej-fej melletti csata folyt szoros eredménnyel, a hazaiak a 20. perctől tudtak ellépni két góllal (9–7), és ez a különbség a szünetig megmaradt. A pihenő után a vendégek egy négyes szériával gyorsan fordítottak, később pedig lendületes támadójátékkal fejlesztették fel előnyüket 5-6 gólosra, amit tartani is tudtak a végéig. A mozgékonyabb és gyorsabb vendégek a második félidőben nyújtott teljesítményükkel megérdemelten vitték el a két bajnoki pontot. Az őszi záró fordulóban, december 8-án 14 órától Mezőtúri AFC–Szarvasi NKK találkozó lesz.

Száva Flórián: – Az első félidőben partnerei voltunk az ezüstérmesnek.

Ny. M.

Lehet, hogy nehéz lesz, de lehetetlen nem

Fotó: Keller Dávid

Teltházas templom előtt debütált az Omega oratórium 2.0