in ,

Rögtönzött egyházi X-Faktor a második gyertyagyújtáson

Advent második vasárnapján a következő gyertya meggyújtására gyülekeztek a szarvasiak a Szent Klára római katolikus templom előtt. Hagyományosan ezen a hétvégén a református gyülekezet lelkésze, Pentaller Attila szolgál. Így volt ez most is, ám ezúttal a lelkész gondolatait a Refi Band támogatta zenével, énekkel.

A református gyülekezet egyházi együttesét Seregélyes Viktória, Molnár Budai Barbara, Buzás Bence, Molnár János alkotta. Igazoltan hiányzott Buzás Bence, aki szombaton beverekedte magát és a Stolen Beat formációt az X-Faktor hármas döntőjébe.

– Hívtuk egy örömzenélésre a katolikus templom elé, de azt mondta, hogy most szombat-vasárnap még nem tud itt lenni. Bence nem csak a családnak öröme, nem csak a gyülekezetnek, hanem az egész városnak, és imádkozhatunk érte, hogy az, amivel megajándékozta őt Isten, s az, amivel megajándékozott valamennyiünket, azt tudjuk az Isten dicsőségére használni – fogalmazott Pentaller Attila.

S bár ez a gyertyagyújtás nem X-Faktor, igaz voltak benne eredeti dalok és átdolgozások, a négy zenész folyamatos küzdelme a széllel és a hidegtől elhangolódó hangszerekkel mindenkitől kapott egy X-et.

– Számunkra, magyar emberek számára kétféle karácsony van, van “a” karácsony és van az igazi karácsony. Tudjuk mindannyian, hogy az igazi karácsony az a karácsony, amikor lehullott a hó. Pedig Betlehemben egészen biztosan nem esett a hó. Hideg volt, de hó ott csak nagyon-nagyon ritkán esik, de az ünnepnek valóbban nem ez a lényege, hogy fehér vagy nem fehér, hanem megtörténik-e a csoda – jelentette ki a református lelkész.

A második gyertya meggyújtásában Pentaller Attilának Hodálik Pál alpolgármester segített, aki elégedetten konstatálta, hogy amint közeledik a karácsony, úgy egyre többen és többen jönnek ki, hogy egy rövid ideig együtt legyenek.

– Ez a hétvége a reménynek a hétvégéje. Profánul szokták fogalmazni, ugye világi módon is igyekeztek beosztani az adventi vasárnapokat, a remény egy kicsit az, hogy reménykedünk, hogy jobb lesz az életünk, minden rendben lesz. Én is reménykedek abban, hogy ennek a városnak a közössége ilyen jó összetartó lesz ebben az esztendőben, és a következőben is – fejezte ki reményét.

Hodálik Pál elmondta, hogy az elmúlt néhány évben ő szokott itt állni a második hétvégén, és megfigyelései alapján minden második adventi hétvégén fúj a szél. És ez most pont egy ilyen második, szeles hétvége volt, ezért közelebb hívta a körben állókat, hogy a szél ne tudja elfújni a lángot, és egy kicsit a közösség melege is belengje mindannyiukat.

Prőhle Gergely

Második hetébe lép az Angyali reggelek sorozata

Győzelemmel zárta a Szarvasi FC az őszt Vésztőn