Connect with us

Hírek

Második hetébe lép az Angyali reggelek sorozata

Prőhle Gergely
Prőhle Gergely

– Különös időszak ez. Elcsendesednek András-napkor a kisfarsang vidám hangjai, jön a kis böjt, ahogy az adventi időszakot hívni szoktuk, és talán eljönnek közénk az angyalok – mondta a Prőhle Gergely országos felügyelő az Angyali reggelek sorozatának első vendége, aki nagy híve a képzőművészetnek és a művészettörténetnek, ezért egy igei, művészettörténeti motívumot hozott, ami a Szentírás egyetlen helyén, Lukács evangéliumában található meg. Ez pedig az Angyali üdvözlet története.

– Gábriel arkangyal egy nagyon határozott egyéniség, aki a magyar történelemben is fontos szerepet játszik. A Hősök terének közepén álló oszlop tetején is ő áll és tartja kezében az országalmát és a koronát – jellemezte Gábriel arkangyalt. – Ne felejtsük el, ő űzte ki Ádámot és Évát a paradicsomból! Miért? A bűnbeesésük miatt. Most itt a bűntelenség által születik egy gyermek, és úgy jön el Máriához az angyal, hogy ezt az üzenetet hozza, hogy a bűntelenségből születik meg Jézus Krisztus, és ez az, amire mi várakozunk.

Ehhez a várakozáshoz kívánt jó készülődést azzal, hogy “az angyal arcának szigora mindenkiben egyre inkább váljon biztatássá, hogy aztán ez a biztatás valóban meg is testesüljön a karácsonyi ünnepen”.

Az Angyali reggelek első hetének zárása után Lázár Zsolt esperest kérdeztük, hogy értékelte az elmúlt időszakot. Elsőként hangsúlyozta, hogy nagyon érdekes személyiségek jöttek el az első öt alkalomra: Prőhle Gergely országos felügyelő, Futó Zoltán megbízott dékán, Nagy Róbert egyházmegyei felügyelő, Gazsó László és Gazsóné Gugolya Beáta szociálpedagógus, tanár, valamint Győri Veronika evangélikus lelkész.

– Sokan a házigazdák miatt járnak ezekre az alkalmakra. Ez is a célunk, hogy olyan érdekes személyiségeket hozzunk, akik esetleg az egyházból vagy a közéletből ismert személyek, akik sokakat vonzanak be a templomba. Van, aki csak egy-egy személy miatt jön el, de vannak olyan lelki zarándokok, akik minden alkalomra eljönnek. A gyerekek is nagyon szeretik a bélyegzős útlevelet, amibe igazoljuk az ottlétüket – foglalta össze az első hét tapasztalatait Lázár Zsolt esperes.

A második héten elsőként, hétfőn, azaz holnap Szemenyei Csaba tanár, kedden Hámori Gabriella színésznő, szerdán Horváth-Bolla Zsuzsanna és Győri András, az evangélikus média munkatársai, Csütörtökön Pártai Lucia meteorológus, pénteken Pintér Béla énekes, dalszövegíró, és mivel a szombat munkanap lesz, ezen a napon Hrivnák Tünde divattervező lesz az

Kiemelt

Fotó: Bencsik Antal Zsolt Fotó: Bencsik Antal Zsolt

Virtuális turista: felébredtek a Körösvölgyi Állatpark görög teknősei

Szarvas

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

A mezőgazdaságban is több a megválaszolatlan kérdés a járvánnyal kapcsolatban

Mezőgazdaság

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. április 3.

Szarvas

Fotó a filmből Fotó a filmből

Na, már online is Lerepül a hülye fejetek!

Szarvas

A rovatot támogatja:

Archívum

2018. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect