in ,

Még egy hétig látható a kézművesek kiállítása

A Szent András-napi ünnepség után nyílt meg az a kézműves kiállítás, ami még egy hétig látható a Körös Művelődési Ház és Könyvtár tetőtéri olvasótermében.

A kiállítás megnyitóján Major Attila Galánfi András Kossuth-díjas magyar népművész idézetével kezdte: “a legnagyobb öröm az alkotásban a felszabadult, vég nélküli játék, új utak nyitása, a harmmónia és az örömszerzés a másik számára”.

– A mai kor gyermeke el sem tudja képzelni a kézműves foglalkozás szépségeit, sokszor nehézségeit. Ők már a világhálón szerzik be az információt, és sokszor távoli országokból rendelik meg a megtetszett, gépsorok által legyártott, embert talán nem is látott kézművesnek gondolt termékeket. Természetesen ezek a tárgyak köszönő viszonyban sem lehetnek az itt látható, gondos kezek által elkészített alkotásokkal – jelentette ki a paravánok és asztalok előtt állva Major Attila, amiken gondos szentandrási és mezőtúri alkotók munkái láthatók.

Balla Edit, a kézműves foglalkozások szervezője meghatottan vette át a szót.

– Talán mindannyiunk nevében mondhatom, hogy amiben másabbak, melegebbek ezek a termékek, amik az alkotók kezeiből kikerülnek, nem úgy, mint a boltban levő, számomra hideg dolgok. Tényleg szívük-lelkük benne van, ez egy kikapcsolódás, egy terápia, és más értékkel bírnak – foglalta össze mit is jelent neki, illetve alkotótársainak egy-egy ilyen foglalkozás, vagy az azokon készülő egyedi alkotások.

Mindenkinek egy-egy emléklappal köszönték meg azt, hogy munkájával részesévé vált a kiállításnak.

A kiállítás keddig látható a könyvtár tetőterében.

Települési és megyei értékek rejtőztek a kézműves játszóházban

A Lowland megállíthatatlanul robog a bajnoki cím felé