Connect with us

Oktatás

Gyertyaláng és karácsonyi fények

Régi hagyomány a szentandrási iskolában, hogy karácsonyfát állítunk az iskola udvarán. Idén tizenkettedik alkalommal díszítettük fel az iskolai fenyőt. Eleinte Miklós napján már állt a fa kisudvaron és két hétig pompázott az udvar közepén. Mióta katolikus iskola lettünk, a harmadik gyertyagyújtással és a betlehem állításával együtt ünnepeljük ezt az alkalmat, így négy napig gyönyörködhetünk benne a szünet kezdetéig.

Advent harmadik gyertyagyújtásával az Úr eljövetelének közelségét ünnepeljük, ez a nap kiemelkedik a többi közül, advent második felének kezdetét jelzi. Színe a rózsaszín, amely az örömöt szimbolizálja. Advent harmadik vasárnapján, örömvasárnapon egy fehér ragyogó angyal jön le a földre. Jobb kezében egy fénysugarat tart, amelynek csodálatos ereje van. Odamegy mindenkihez, akinek tiszta szeretet lakik a szívében, s megérinti fénysugarával. Azután a fény ragyogni kezd az emberek szemében, s minden embert megszáll a béke, a tiszta szeretet és a boldogság érzése.

A harmadik gyertyagyújtásra iskolánkban a harmadik osztályosok készülnek versekkel és dalokkal. Miután fellobban a harmadik láng a koszorún, felkapcsolják a fenyőn is a karácsonyi fényeket. Ezután vidám karácsonyi zene kíséretében csillagszórókat gyújtunk majd a diákönkormányzat tagjai kakaóval és kaláccsal kínálják a társaikat és a jelen lévő szülőket, vendégeket. Mindig nagyon jó hangulatban telik ez a délután. Idén is sok szülő és kisebb, nagyobb testvér ünnepelt velünk.

Révész Júlia

Népszerű

Gyakorló „Digi-Ovi-Suli 2.0-20”

Oktatás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

A hétvégére szólóan is él az átruházott jogával Sinka Imre polgármester

COVID-19

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Békésszentandrás: éjféltől szigorítás lép életbe

COVID-19

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

A korábbi Vasbolt helyén épül az új piac Békésszentandráson

Békésszentandrás

A rovatot támogatja:

Archívum

2018. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect