in ,

Huszonkét rászorulót támogattak a jótékonysági vásár bevételéből

Kettővel fejelte meg Szarvas Város Barátainak Köre azoknak a rászoruló időseknek a számát, akiknek idén a jótékonysági vásár bevételéből adományt juttatott el. Húsz helyett huszonkét csomagot osztottak szét az ünnepek előtt, ami azt bizonyítja, hogy a segítőkészségre idén sem lehetett panaszuk. A 300 ezer Ft nagyságrendű felajánlás többnyire néhány száz forintos tételekből gyűlt össze, amiért apró dísztárgyakat, ajándékokat vihettek haza a támogatók. A civil szervezet tagjai a Zenepavilonnál felállított egyik faházban várták az adventi hétvégéken a kilátogatókat, az árusítás koronáját pedig a december 15-én rendezett jótékonysági vásár jelentette.

– A mai napon további 76 ezer Ft-ot gyűjtöttünk, ami egy nagyon szép összeg, mindamellett, hogy a 22 családnak már eljuttattuk a segítséget. Továbbá a Forschner Rudolf által létrehozott 2 millió Ft-os alapból még két családnak tudtunk segíteni, 100-100 ezer Ft-tal.  Nagyon hálásak voltak valamennyien, többször is megszorították a kezem. Azt gondolom, azokon könnyű segíteni, akik maguk is tesznek a változásért. A kiválasztott családok önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe, s bízunk benne, hogy mihamarabb túl lesznek rajta – összegezte az idei karitatív akció eredményeit Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna, a baráti kör elnöke.

A szervezést évről évre a Mozgáskorlátozottak Szarvasi Egyesületével karöltve végzik. A szervezet elsősorban egy ünnepi műsor összeállításával járul hozzá a rendezvény színvonalas megvalósításához. Ezt idén profikra bízták, és a Cervinus Teátrum művészeit kérték fel egy egyórás karácsonyi, újévcsalogató válogatásra.

– Nagy boldogság számomra, hogy ilyen sokan jöttek el. Nem emlékszem olyan évre, amikor még a karzatot is elfoglalták volna a résztvevők. Ez azért is jó érzés, mert a vendégek valószínűleg műsor előtt vagy után körbenéznek a portékák között, és remélhetőleg egy-két apróságot megvásárolnak – mondja bizakodóan Gombárné Bata Mária elnök.

Hozzátette, a tagság idén is több mint félezer mézeskalácsot sütött, amit kóstolóként, tombolatárgyként vagy felajánlásként hoztak el a rendezvényre. Mennyiségi problémáik még sohasem voltak, a nap végére mindig kiürülnek a kosarak.

A délután második felében a baráti kör által hirdetett vetélkedő zárórendezvényére került sor. A Jövő kezdete címet viselő játék a családokat célozta meg, több generációt is átfogva. A felhívásra összesen 35 család nevezett, akik közül 24-en (96 fő) teljesítették a próbákat. A csapatoknak összesen hét próbát kellett kiállniuk, amelyekben a hagyományőrzés, a település értékei és a család álltak a középpontban.

Valamennyi résztvevő ajándékot kapott, a legszerencsésebbek pedig kisebb díjakkal távoztak. A támogatóknak köszönhetően gazdára talált többek között jónéhány családi belépő a Szarvasi Arborétumba, a Mini Magyarország Makettparkba, a Fővárosi Nagycirkuszba, az Ildikó cukrászda jóvoltából pedig egy kézműves bonboncsomagot is kisorsoltak. Az ötlet mellé állt Szarvas város önkormányzata is, fődíjként pedig a Fészeknyi Fürj csapat jövőre az erdélyi Nyikómalomfalvára utazhat, ahol 5 nap 4 éjszakát tölthet el az ErSa Panzióban.

Fő térisek a Bátrak Ligáján

Bátrak Ligáján a Benkások