in ,

Fő térisek a Bátrak Ligáján

Iskolánk meghívást kapott a Honvédelmi Sportszövetség által rendezett Bátrak Ligája versenysorozatra melyet 2018. december 17-én rendeztek meg. Iskolánk 8 tanulója és 2 kísérő indult útnak Egerbe. A Honvédelmi Sportszövetség szervezésében négy város (Balassagyarmat, Sárospatak, Szarvas, Eger) 13 csapata oroszlánként küzdött egymás ellen. Iskolánk a meghívást annak köszönhette, hogy városunkban a jövőben Honvédelmi Sportközpont fog kiépülni. A játék célja a közösségépítés, hazafias nevelés és a honvédelemhez kapcsolódó sportok bemutatása volt. A Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola diákjaival izgatottan vártuk a megmérettetést. A nap során a 6+2 fős csapatok a hevesi megyeszékhelyen is a legkülönbözőbb ügyességi és akadályversenyeket teljesítették.  A szünetekben a gyerekek autós szimulátoron tehették próbára a tudásukat és belekóstolhattak a lézerlövészet rejtelmeibe.
Dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke a hazafias és honvédelmi nevelésért és az ezzel kapcsolatos beruházásokért felelős kormánybiztos a díjátadás során nem véletlenül hangsúlyozta, hogy ezen a versenyen mindenki nyertes: a gyerekek testileg, lelkileg és szellemileg is felfrissülnek, erősödnek. Ezek a készségek hosszabb távon azt a célt szolgálják, hogy kialakuljon egy egészséges egyéni nemzettudat, amely alapja lehet a tenni akaró közösségeknek.  Erről a napról mindenki nyertesként távozhatott az egri sportcsarnokból. Az élmények mellé aranyérmet és 500 000,- Ft sportszercsomag vásárlási utalványt vehettek át diákjaink. Köszönjük a szervezőknek, hogy mi is ott lehettünk és egy fárasztó, de élményekben gazdag napot tölthettünk el Egerbe.

A 8 bátor oroszlán: Egri Alexa, Kovács Viktória, Détár Enikő, Borbély Máté, Szakács Zoltán, Mócz Richárd, Horváth Tibor 8. osztályos tanulóink valamint Valyuch Bálint 7. osztályos tanulónk. Felkészítőjük: Filyó Beáta és Bátor György – testnevelő tanárok.

Török Brigitta

80 ezer gyermek étkezését segítik a Magyarok Kenyere programmal

Huszonkét rászorulót támogattak a jótékonysági vásár bevételéből