Connect with us

Politika

Samu Tamás Gergő kormányzati beavatkozást sürget a Vasipari ügyében

Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva)
Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva)

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. ügye miatt tartott sajtótájékoztatót január 17-én Samu Tamás Gergő megyei önkormányzati képviselő. A helyzetet meglátása szerint több oldalról kell megvizsgálni. Egyfelől utána kell járni, igaz-e a dolgozók hozzá eljutott véleménye, mely szerint a tulajdonosi, menedzsmenti réteg is felelős a válságba jutott vállalkozásért. Másrészt fontos, hogy ne vesszen el a településen évtizedek óta minőségi garanciát jelentő márkanév.

Szólt a mintegy 200 elbocsájtott dolgozóról is, akiknek csak egy része tudott elhelyezkedni. Mint mondta, ilyen helyzetben a kormányzatnak segítséget kell nyújtani. Jó példa erre a Gyulai Húskombinát, ahol egy önkormányzati cégen keresztül vették meg az üzemet. Ez jó döntésnek bizonyult, mivel a legfrissebb hírek szerint az utódcég jól prosperál. Hasonló lépést sürget a Vasipari esetében is, de úgy látja, a kormányzati szándék erre nincs meg. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy Stummer János jobbikos képviselő írásbeli megkeresésére az illetékes minisztérium államtitkára érdemben nem válaszolt.

– Azért is próbálunk minden tekintetben lépéseket tenni, a nyilvánosságot is segítésül hívva, hogy nyomás alá helyezzük a kormányt, és cselekvésre bírjuk őket. Mentsék meg a dolgozókat, mentsék meg a Vasiparit! – világított rá a szándékukra. – Fontos, hogy a helyi politika is tegyen lépéseket. Én annak örülnék, hogyha minden párt képviselői kiállnának a Vasipari dolgozói mellett. Amikor áprilisban az új üzemcsarnok átadása volt, akkor a politikusok tülekedtek, szeretném, hogy ebben az ügyben is hasonlóképpen végeznék a munkájukat.

Emellett más módon is igyekszik segíteni. Jövő héten egy zártkörű találkozóra hívta össze a cég volt és jelenlegi dolgozóit, ahol munkajogi szakemberek közreműködésével próbálnak tanácsot adni. Akadnak ugyanis olyan alkalmazottak, akik jogszabályi hiányosságokat véltek felfedezni az elbocsájtásukkal kapcsolatban.

Folyamatosan keresi továbbá az új befektetőket is, egyelőre eredménytelenül. Hiszi, hogy komoly potenciál rejlik a hosszú munkatapasztalattal rendelkező dolgozói apparátusban, amit érdemes lenne kihasználni.

Kérte a cég dolgozóit, forduljanak hozzá bizalommal, és amennyiben igényt tartanak rá, vegyenek részt a megbeszélésen.

Népszerű

Molnár János a Zenepavilonnál (Fotó: Babák Zoltán) Molnár János a Zenepavilonnál (Fotó: Babák Zoltán)

Molnár János unplugged a Zenepavilonnál

Koncert

Hátul Dombvári Bence, elöl Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu) Hátul Dombvári Bence, elöl Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu)

Dombvári Bence jól kapta el minden idők legfurcsább szezonjának a rajtját tegnap

Sport

A tél folyamán rendberakott, illetve a művelés alá hajtott rész az Evangélikus Ótemetőben (Fotó: Babák Zoltán) A tél folyamán rendberakott, illetve a művelés alá hajtott rész az Evangélikus Ótemetőben (Fotó: Babák Zoltán)

Szarvason kiment a divatból a sírhelyek újraváltása

Közérdekű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Árnyékvilág Szarvason

Turizmus

A rovatot támogatja:

Archívum

2019. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect