in ,

Szerencsésen indította az újévet Szarvas Város Barátainak Köre

0

Sok jó ember kis helyen is elfér – lehetett volna ez is a mottója annak a pótszilveszternek, amit Szarvas Város Barátainak Köre szervezett. A Galéria Grill Étterem és Söröző ugyanis majdnem kicsinek bizonyult a népes számú vendégseregnek, aminek a létszáma január 11-én hetven főre duzzadt. A társaság túlnyomó része a hátsó helyiségben foglalt helyet, de akadtak olyanok is, akik a csendesebb emeleti zugot választották.

– A tavalyi év egyik elnökségi ülésén döntöttünk úgy, hogy különböző vendéglátóegységeket látogatunk végig csoportosan, és megpróbáljuk visszavezetni az embereket abba a vidámságba, amihez mindössze egy kis baráti beszélgetés, tánc és néhány finom falat szükséges. Sajnos Szarvason szinte nincs olyan hely, ami száz fő megvendégelésére alkalmas lenne, ezért egy kicsit össze kell húzódnunk – erősíti meg az első benyomást Zsapkáné Csaszvan Zsuzsanna elnök.

Rámutatott, a szilveszter mondanivalója is az, hogy a közösség adhatja a legtöbb örömet és feltöltődést, különösen, ha egy egymásra odafigyelő baráti társaságról van szó.

Köszöntőjében röviden értékelte az elmúlt évet. Kiemelte, 2018 rendkívül mozgalmas volt, amit a havi rendszerességgel megtartott klubestek, a februári bál és a kulturális programok mellett két, családoknak címzett játék is színesített.

Ígérte, idén is megtartják a jól bevált rendezvényeiket. Köztük egyre népszerűbbek a szerdai találkozók, amelyeknek a Nap utca 24. alatti székházuk ad otthont. Ezeken elsősorban – a hétfői ultipartikkal szemben – hölgyek vesznek részt, akik kártyáznak, receptet cserélnek, jógáznak vagy egyszerűen csak beszélgetnek. Emellett nem szakadt meg a kapcsolat a budapesti tagozattal sem, akik havonta egyszer a fővárosban találkoznak. Mozgatórugójuk 2010 óta Pálos Béla, aki gyakran Szarvason is tiszteletét teszi.

– Jelenleg 30-50 aktív tagot számlálunk. Ezen kívül vannak olyanok, akik évente egy-két programon vesznek részt. Minden hónap első keddjén jövünk össze, de ezen kívül még sok közös programon veszünk részt. Húsvét és karácsony előtt Tokajban pl. borpincéket látogatunk végig, ill. a tagok kerti partikat is szerveznek. Lassan annyi programunk van, hogy szinte nem győzzük – avat be a tagozat működésébe a vezetőjük.

Említést tett a belföldi, külföldi utazásaikról valamint a sörgyárlátogatásukról is, amelyek teljessé teszik az évet. A magot főként egykori iskolatársak alkotják, akik több évtized után ismét egymásra találtak.

A pótszilveszter menüje lencseleves volt, amelyet megelőzően a résztvevők Fortunát is megkísértették. Egy tengerentúl népszerű játékot, a bingót próbálták ki, s közülük hatan azonnali nyereménnyel aranyozták be az évkezdést. Az est hangulatfelelőse Bohák Péter, „Pierre” volt, aki éjszakába nyúlóan szolgáltatta a talpalávalót.

Roszik Zoltán (Fotó: Hegedűs Éva)0

Megújulnak a Ruzicskay Alkotóház belső terei

0

Lesz ez majd jobb