in , ,

Menj te is jégkorongozni!

0

Hodálik Pál alpolgármester köszöntötte azokat az iskolásokat, akik Kohut Pál és a helyi jégkorongozók, valamint a Magyar Jégkorong Szövetség szervezésében részt vettek azon a szerdai sportágat népszerűsítő rendezvényen, aminek Kiss Andrea, a női és Vas Márton, a férfi magyar válogatott tagja volt a vendége.

A szarvasi jégkorong még gyerekcipőben jár, mondta Hodálik Pál alpolgármester, aki egyúttal meg is köszönte Kovács Zoltánnak, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnökének, hogy a támogatásukkal sikerült jégpályát bérelni.

Arra biztatta a nézőtéren ülő gyerekeket, hogy menjenek le és próbálják ki a parkettán is folytatható játékokat, amikből kiderülhet, hogy esetleg tehetséges jégkorongozó lehet belőlük. Alpolgármesterünk ebbéli kívánságát is kifejezte, hogy a szarvasi jégkorong gyerekcipőből felfele íveljen, és egy jó bázis alakuljon ki a városban.

A két válogatott bemutatkozott: Kiss Andrea elmondta, hogy nyolc évesen, immár 14 éve kezdett korizni. Vas Márton ugyan csak 10 volt, mikor a testvérével és szüleivel indult egy közönségkorcsolyázásra. Megálltak az életlen korikat rendbe szedetni. Történetesen Kercsó Árpád vette kézbe azokat, és ha már úgy adódott, megkérdezte Marcit, nem lenne-e kedve lejárni edzeni. Volt. Ennek már 28 éve. Azóta megjárt egy csomó bajnokságot.

A délelőtt háziasszonya, a szintén jégkorongos Popovics Polett Nelly az álmaikról faggatta a vendégeket. A 22 éves Kiss Andreának, már egy csomó teljesült: a női magyar válogatott tagja lett, és az A csoportban a világ legjobb nemzeti együttesei, így Kanada vagy az USA ellen játszhatott. Az olimpia azért még a beteljesületlen vágyak között szerepel, de azt meg kell jegyezni, hogy bár kevesebb figyelem kíséri, de a női válogatottunk magasabban jegyzett mint a férfi.

Vass Márton az NHL-be szeretett volna bekerülni, ami sajnos nem sikerült, de hét ország, köztük a legjelentősebb hokinemzetek bajnokságában játszott, a férfi válogatottal ő is bejutott az A csoportba. Az olimpiára ugyan játékosként nem jutott ki, de reméli, hogy szakvezetőként ki fog.

Először csak kérdésekkel mozgatták meg a nézőtéren helyet foglaló diákokat, majd a délelőtt hátralevő részében ki is próbálhatták, milyen a floarball, lőhettek kapura koronggal, kipróbálhatták, milyen egy jégkorongos szerelés, különösképp a kapusoké.

Hodálik Pál, Dankó Béla, Babák Mihály és Bődi Péter (Fotó: Babák Zoltán)0

Félmegoldások helyett: Közel ötven százalékos önerővel indul útjára egy fejlesztés Szarvason

Fotó: Hegedűs Éva0

Közel négy millió forintból újult meg a zeneiskola hangszerparkja