in , ,

88 diplomát vehettek át a SZIE Agrár-és Gazdaságtudományi Karán

Fotó: Lovász Gergely0
Fotó: Lovász Gergely

„Mindig nagyon szívesen jövök Szarvasra, mert olyan elhívatott közösség van itt, ami az egész egyetemnek sokat jelent”. Dr. Palkovics László, a Szent István Egyetem rektorának szavai  az Agrár- és Gazdaságtudományi Kar diplomaátadó ünnepségén hangzottak el  köszöntő beszédében.

Nyolcvannyolc alap- és mesterszakos, szakirányú továbbképzési szakos hallgató tett államvizsgát 2018 decemberében, és vehette át 2019. január 25-én az ünnepélyes diplomaosztón oklevelét.

Rektor úr köszöntője után dr. Melis János címzetes főjegyző gratulált Szarvas városa nevében a friss diplomásoknak.

Dr. Futó Zoltán dékán beszédében köszönetet mondott a szülőknek a sok támogatásért, amivel útnak indították fiaikat. Hangsúlyozta, hogy a tudás és műveltség felelősséggel és kötelezettséggel jár. A Szarvason szerzett diploma képessé teszi a végzetteket a mérnöki munkára, de igen nagy feladat előtt állnak: a föld megmunkálása és az emberek élelemmel való ellátása komoly kihívás. Gondolatait Eszterházy Péter szavaival zárta: „Nem félni, élni”. Ehhez kívánt sok szakmai sikert és jó egészséget.

Az elköszönő diáktársakat Nyilas Bettina I. évfolyamos hallgató búcsúztatta és arra kérte őket, hogy mosolyogva gondoljanak vissza a vizsgákra, a zárthelyi dolgozatokra, a bulikra, és az itt töltött évekre. Hallgatótársai nevében megígérte, hogy méltó utódaik lesznek.

Bugyi Diána végzős hallgató visszaemlékezett az első szeptemberi napra, amikor kíváncsian nézték az akkor még új csoporttársakat, akik az évek folyamán barátokká lettek. A karon folyó oktatásról úgy vélekedett, hogy mindent megkaptak, ami ilyen képzésen elvárható. Köszönetet mondott az egyetem vezetésének, a tanároknak, a családnak, a barátoknak a segítségért és a szigorért. Egy ajtó bezárult mögöttük, de olyan kulcsot kaptak a kezükbe, amivel tíz másik ajtót nyithatnak ki.

Az ünnepi beszédeket követően feltűzték a végzősök szalagját az iskola zászlajára. Az intézmény történelmi múltját bizonyítja a zászlót ékesítő számtalan szalag is.

A kitüntetések átadása és az eskü után dr. Palkovics László rektortól és dr. Futó Zoltán dékántól az alma mater falai között eltöltött évek gyümölcseként a végzett diákok megkapták oklevelüket.

Dékán úr záró szavaiban kollégáknak szólította a friss diplomásokat, teljes szívből és tiszta lelkiismeretből gratulált nekik. Kérte jegyezzék meg jól, hol töltötték a diákéveket, mert Szarvason lenni különleges, nagyon jó érzés. Mind a tanárok, mind a diáktársak, mind a város visszavárják az útnak indulókat!

MKM

Fotó: Hegedűs Éva0

Közel négy millió forintból újult meg a zeneiskola hangszerparkja

Kós Benedek átveszi a kupát Marik Lászlónétól (Fotó: Babák Zoltán)0

Kós Benedek lett a klub legeredményesebb versenyzője 2018-ban