in , , , ,

Bravúros felolvasószínház a Cervinusban

Bardon Ivett, Jónás Gabriella és Timkó János (Fotó: Babák Zoltán)0
Bardon Ivett, Jónás Gabriella és Timkó János (Fotó: Babák Zoltán)

Vasárnap ismét felolvasószínházba hívta nézőit a Cervinus Teátrum. Dósa Zsuzsa rendezésében Neil Simon Mezítláb a parkban című vígjátékát láthatta a közönség, mely zsúfolásig megtöltötte a kamaraszínház nézőterét.

Dósa Zsuzsa bevezetőjében az 1967-ben készült filmre emlékezett, amelyet maga a szerző Neil Simon írt filmre, és két fantasztikus színész Jane Fonda és Robert Redford vitt sikerre, persze kellett a szerző nagyon jól megírt darabja is. Szokástól eltérően Dósa Zsuzsa az előadás előtt mutatta be a szereplőket: Corie Bratter Bardon Ivett, a férje, Paul Bratter Timkó János. Corie édesanyja, Ethel Jónás Gabriella, Corie és Paul szomszédja, Victor Velasco Nádházy Péter és a Telefonszerelő szerepében Polák Ferenc.

A történet egy hat napja házas fiatal konzervatív ügyvédről és határozott, ám kissé bohókás elképzelésekkel rendelkező feleségéről szól, akik egy lift nélküli ötödik emeleti lakásban kezdik meg közös életüket a szállodában eltöltött napok után. Corie megismerve nőcsábász szomszédját Victor Velasco-t úgy dönt, összehozza őt édesanyjával, Ethel –lel. És a szálak kicsit összegubancolódnak, Corie és Paul összevesznek, annyira, hogy válni akarnak, Ethel és Viktor viszont összejönnek. Az előadás végére a két a két fiatal is újra egymásra talál.

Minden alkalommal leírom, hogy a színészek érzelemi játéka több, mint amit egy felolvasószínház megkívánna. Már az elmúlt alkalommal is, de most különösen egy sokkal magasabb szintre lépett az előadás, mert ugyan díszlet és jelmez nélkül, de egy komplett előadást láttunk két felvonásban.

Bardon Ivett gyönyörű, bohókás Corie volt, szárnyalt a színpadon, olyan energiákat mutatott meg, ami csillagszóróként egész este szikrázott. Az este Bardon Ivetté volt. Timkó János Paul szerepében próbál felesége után menni, de anyósával egy kicsit mindig lemaradnak, fel kell nőnie felesége vidám természetéhez, ám Timkó János nem maradt le, alakítása tökéletes, kihozott mindent, amit Paul szerepe adott számára. Jónás Gabriella Ethel-ként nagyszerű anyát, anyóst, nőt varázsolt a színpadra, játéka ragyogó. Nádházy Péter remek nőcsábász figurát mutatott meg, vidáman, mókásan, nem csoda, hogy Corie és Viktor szinte az első perctől jól megértik egymást. Polák Ferenctől rövid megjelenéseiben is emlékezetes figurát alakított.

Lenyűgöző előadást láttunk! Tudom, minden eddigi felolvasón is tele érzelemmel játszottak, és voltak jelen a színészek. (Ezt mindig le is írtam.) Most az érzelmek mellé igazi színészi játékot is kaptunk, amit a színpad tesz lehetővé, hiszen a Romkocsma pici terében, a színészeknek nem volt lehetőségük mozogni. Dósa Zsuzsa új szintre emelte a felolvasóesteket, amelyek valóban felolvasószínházzá váltak. Teljes színházi élményt kapott a közönség vasárnap késő délután. Ezért is várom izgalommal a következő előadást február végén.

Galambos Edit

Fotó: Babák Zoltán

0

Erasmus+: Ismét Finnországban jártak a vajdások

Fotó: Babák Zoltán0

A Gólvágók letaszították a trónról Mélyfölde csapatát