in , ,

Szívvel-lélekkel kézilabda

0

A héten megkezdődik a versenyszezon a HC Szarvas kézilabdázóinak, illetve először is az utánpótlás korosztályoknak, akik szinte egy rövid december végi pihenőt követően, már január elején megkezdték a munkát a tavaszi szezonra.

Az egyesület utánpótláskorú kézilabdázói sikeres őszt mondhatnak magukénak, hiszen az u15-s csapatuk a Badó László régióban (Békés-Bács Kiskun-Csongrád megye) a III. osztályban indulva, NBII-s csapatok fiataljaival találkozhattak és az alapszakaszt maximális pontszámmal fejezték be 12 győzelemmel, így a tavaszi szezont a felsőházban folytathatják.

A heti három foglalkozás mellett, a jövő vasárnapi szarvasi rajtra egy igen nehéz erőpróbával is készültek a fiatalok, hiszen a Kecskeméti Sportiskola azonos korosztályú kupáján megmérkőztek az első osztályú Pick Szeged, és Gyöngyös csapataival, illetve a héten már indul az Országos Serdülő Bajnokság is, ahol szintén a harmad osztályban szerepel az egyesület és féltávnál negyedik pozíciót foglalja el a régióban.

Az u15-s (2004-2005) keret tagjai:
Benyó Martin, Hunya Mátyás, Koncz Boldizsár, Kugyela László, Laukó Tibor, Molnár Bence, Novodomszky Nesztor, Novodomszky Richárd, Pribelszki Zoltán, Slajchó Soma, Tóth Szabolcs, Vaskor Gergő, Vozár Levente, Kepenyes Balázs.

Az OSB-re a fenti keret pedig az alábbi (2002-2003) sportolókkal egészül ki;
Jakab Benedek, Nagy-Bobvos Noel, Radics Attila, Szeljak Bálint és Valencsik Máté.
Edző: Tusjak János

A fiatalabb u12-s korosztály (2007-2008) és u13 (2006-2007) szintén az év eleje óta edzésben van és őszi eredményeikre ők is büszkék lehetnek.  Ezekben a korosztályukban még nincs felmenő rendszerű verseny és tabella vezetés, de azért folyamatosan az MKSZ látókörében vannak a csapatok, és tavasszal már nem csak a területi elv, hanem elsősorban az eredményességi mutató alapján is sorsolják össze a csapatokat, hogy minél  jobb mérkőzéseket lehessen játszani a felkészültségi szintnek megfelelően. Az u12-s srácok ősszel 10 mérkőzésből mindössze egyetlen mérkőzést vesztettek el, így a tavasszal nagyrészt a régió legjobbjaival fognak mérkőzni, mint a Kecskeméti Sportiskola, Békési FKC, Békéscsabai DKSE, PICK Szeged, Fiatal Kézilabdások SE-Algyő.

A felkészülési programot természetesen itt is színesítették felkészülési mérkőzések, januárban a KESI kupán szerepelt az együttes, ahol egy Pick Szeged elleni vereséget követően, magabiztosan győzték le a KISPEST NKK csapatát és a bronz csatában egy izgalmas döntetlennel zárult mérkőzésen csak büntető párbajban szorultak le a dobogóról a házigazda Kecskeméti Sportiskola csapatával szemben.
Az u13-s csapat nagyrészt a rutinosabb u12-s fiatalabbakra épül, és egészül ki két-három 2006-s születésű sportolóval, így kissé csikó csapatnak számít, de ez is a felkészülésnek egy lehetősége a következő időszakra, a srácok pedig nem ijednek meg a nagyobb ellenfelektől. A többi csapathoz hasonlóan, itt is egy felkészülési tornával hangolt a csapat a tavaszi fordulókra.

Az u12-s keret tagjai;
Varga Martin és Csomos Csaba Álmos kapusok, illetve a mezőnyjátékosok Cziglédszky Barnabás, Gyurcsik Ákos, Károlyi Zoltán, Helmeczi Csanád, Kugyela Kristóf, Komár Gergő, Tusjak Marcell, Szín Balázs, Pozderka Nándor, Medvegy Zalán, Lukács Erik, Farkas Márkó.   u13-s sportolók: Révész Áron, Gerhát Olivér, Megyik Bende.
Edző Tusjak János

Az egyesületnél természetesen a legfiatalabbak is edzés és versenylehetőséghez jutnak a kisiskolás szivacskézilabda foglalkozásokon és versenyeken. A két korosztályban is nevezett csapatoknak u10 (2009-2010) és u9 (2010-2011) szintén már jövő héten indul a tavaszi verseny program, ami egyenlőre csak fesztivál jellegű az MKSZ kiírásainak megfelelően, és nem alkalmaznak eredményszámítást. A cél itt a szakmai fejlődéshez szükséges mérkőzéstapasztalat megszerzése.

A kisiskolás csoportok igazolt játékosai;
Gyurcsik Balázs, Ollé Bálint, Tóth Tamás, Adamik Máté, Rojkó Balázs, Mizik Áron, Springel Máté, Nagy Zsombpr, Uhljar Zsombor.
Edzők: Sztankovits Lászlóné és Kovács Ágnes

Az egyesület továbbra is várja a kézilabda iránt érdeklődő fiatalokat minden korosztályban!
Még nem késő senkinél elkezdeni, kellő szorgalommal és alázattal mindenkiből hasznos csapattag lehet!

Információ a 20/381 6049-s telefonszámon kérhető.

TJ / HCPost

0

A jégkorongbajnokság makói fordulóján jártak U12-eseink

Csányi Dániel (j) (Fotó: Babák Zoltán)0

Pályaválasztás: Érdekes laborbemutatóval csábítja a diákokat a SZIE Tessedik Campusa