in , ,

Ismét harmadik helyezés az UTE-csarnokból

Vasárnap délután rendezték meg a II. Séra Miklós Kajak-Kenus Jégkorong Tornát Budapesten az UTE jégcsarnokában.

A nevezet 8 csapat az alapszakasz mérkőzései két csoportban kezdte meg, mi a B csoportba kerültünk. A játék kis pályán három a három ellen, lefordított nagykapu tetejére vas érintése nélkül (emelve) kellett gólt ütni,10 perces játékidő alatt.

A szarvasiak első mérkőzése a Sörcsere II. ellen volt, akik csepeli kajakosokból, kenusokból és Szigeti Bikák hokisaiból állt össze. Nagyiramban oda-vissza helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, de a gólütés nehéz volt a fenti szabály miatt. Az első gólt az ellenfél szerezte, amire két góllal tudtunk válaszolni, így 2:1 lett a vége.

Második mérkőzésünket a Vác ellen játszottuk, végig kiegyenlített játék folyt a pályán, sikerült két góllal elhúznunk a mérkőzés első felében. Az előny sajnos nem maradt meg az utolsó percben kiegyenlítettek, 2:2-es döntetlennel zártunk.

A csoport utolsó meccsét a Dunakanyari kajakosokból verbuválódott az egyetlen női játékost felvonultató Capitals ellen játszottuk. Gyorsan megszereztük ellenük a vezetést és végig irányítva a játékot, mondhatni simán 3:0-ra nyertünk.

A többi mérkőzéstől függetlenül csoport elsőként zártuk a selejtezőt.

Az elődöntőket és a döntőt már nagypályán öt az öt ellen, a jégkorong szabályrendszere szerint lesre, túlütésre, de továbbra is lefordított kapura játszottuk.

Az elődöntőkben a másik csoport másodikja, a The Puck Hustlers következett. Sajnos nem pontozásos sport a jégkorong, végig irányítva játékot, magabiztosan, de szerencse nélkül nem bírtuk gólra váltani fölényünket, csak kapuvasat ütöttünk. 0:0 lett a rendes játékidőben az eredmény, 3-3 büntető lövés következtek üres kapura a harmadvonalról. A szabályok szerint továbbra sem ért a kapuvasat is érintő gól, ami ilyen távolságról komoly kihívást jelentett. 6-6 büntető lövés után sem talált be senki sem, sajnos a hetedik párnál sikerült az ellenfélnek beütnie, így ismét harmadikok lettünk a tavalyi évhez hasonlóan.

A tornát végül a szintén büntetőkkel továbbjutott Honvédos kajakos-kenusokból összeállt Dr. Endreffy Ügyvédiiroda nyerte 2:1-re.

A program ünnepélyes eredményhirdetéssel folytatódott, ahol a díjakat Smith Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára, Kovács Zoltán a Jégkorong Szövetség Szakmai Alelnöke, a legendás jégkorong szövetségi kapitány, Patt Cortina, és Ancsin János, az UTE Jégkorong Szakosztályának elnöke adták át.

Utána a program megemlékezéssel folytatódott, ahol rövidfilmet vetítettek le Séra Miklósról, a két sportágban is sikeres edzőről.

Zárásként pedig Miki tanítványaiból és vendégeikből összeállt jégkorongos és sport legendák kevert csapatának játékát tekinthette meg a közönség, ahol majdnem minden négyzetméterre jutott egy olimpiai bajnok vagy világbajnok.

A szarvasi csapat tagjai: Patay István, Gergely Dániel, Hanzel László, Palicska János, Kohut Szabolcs, Farkas Tamás, Kohut Pál

Kohut Pál

Szarvasi Polgármesteri Hivatal

Interreg – Közigazgatási híd a román-magyar határmenti városok között

0

Fánkból volt a kerítés a mozgáskorlátozottaknál