in , ,

Alacsony színvonalú rangadón szenvedtünk vereséget

Fotó: Keller Dávid0
Fotó: Keller Dávid

A pontvadászat 20. játéknapja egy mindig nagy érdeklődéssel kísért rangadót, a Kondorosi TE elleni derbit tartogatta számunkra. Az elmúlt heti Szeghalmon kibrusztolt győzelmünk után nem is lehetett más célunk, mint a pontjaink növelése, bár ez igen nehéz feladatnak ígérkezett a bajnokság egyik élcsapata ellen.

Még több tucatnyian vártak bebocsátásra az egyetlen megnyitott pénztár előtt, amikor a 4. percben Farkas F. adott középre balról, az érkező Miklya pedig közelről a jó ütemben kilépő Lévaiba lőtt. Ezután hosszú percek teltek el, úgymond játék nélkül, próbálkoztak a csapatok, de nem találtak igazi fogást egymáson. Egy apró, ez eddig többnyire magasabb szinten látott érdekesség azért felfedezhető volt a vendégek játékában, mégpedig az, hogy sűrűn lent maradtak a földön, vélt vagy valós fájdalmukkal már akkor is, ha egy szellő megérintette őket, és ha az idő előrehaladtával csökkent is ezen produkciók száma, azért a meccs végéig elkísérte őket.

A 21. perctől élénkült meg a találkozó, talán azért mert addigra már az összes néző elfoglalhatta a helyét, ekkor Sztojka indította Kriskát, aki két védő között próbált pozíciót fogni, de a tizenhatos vonalánál végül Pilán szerelni tudta. A 23. percben akár a vezetést is megszerezhettük volna, amikor Kukovecz labdájával Sztojka lépett ki lendületesen, már a kapuson is túljutott, azonban lövésre már nem maradt ereje, kisodródva az ötösről a bal kapufa tövére gurított.

Ami nem ment az egyik, ment a másik oldalon, a 29. percben Vozár vitte le az alapvonalig a labdát, majd középre ívelt, az érkező Farkas F. pedig nagy magányában, kilenc méterről a kapunk bal oldalába fejelt. 0-1.

Azt szokták mondani, hogy egy gól jót tesz a mérkőzésnek, na ennek nem tett, a továbbiakban is kilátástalan gurigázás folyt a pályán. A 41. percben szabadrúgáshoz jutottunk a vendégek kapujától 17 méterre, amelyet Körösfalvi végzett el, a lövés már túljutott a sorfalon, amikor az elvetődő Süli kézzel belekapott a labdába, a probléma ezzel csak annyi volt, hogy nem ő volt a kapus, ezáltal büntetőt kellett volna kapnunk, Zahorán játékvezető ezt másként ítélte meg, így mehetett tovább a játék.

A 44. percben Nagy G. ívelt középre ezúttal balról, az ötösön felugró Borgulya pedig könnyedén fejelt a kapu bal oldalába. 0-2.

Az 53. percben Furár kísérelt meg 25 méterről egy átlövést, ám a védők blokkoltak. A Kondorost láthatóan kielégítette biztos előnye, kapuja elé húzódott, lehetetlenné téve számunkra érdemleges helyzet kialakítását, telt múlt az idő említésre méltó esemény szinte nem is akadt. Már a rendes játékidő letelte után jöttünk rá, hogy a kapuja elé tömörülő vendégekkel szemben akár lövésekkel is próbálkozhatnánk, előbb a 92. percben Szikora találta el 22 méterről a felső lécet, majd a 94.-ben Takács 24 méteres szabadrúgása jutott ugyanerre a sorsra.

Ezzel a találkozóval kapcsolatban olyan érzésem van mint annak a gyereknek aki Legót vár karácsonyra, de csak fa építőkockát kap a Jézuskától, építeni ezzel is azzal is lehet, de azért nem az igazi. Ezen a találkozón mi is csak fakockákkal próbálkoztunk és csak az első szintig jutottunk, a KOTÉnak sikerült egy szinttel magasabb építményt felhúzni, de ez azért még messze van a vártól, legalább annyira, mint a megye 1 a VAR-tól.

Mindent összevetve, ez egy igen gyenge színvonalú mérkőzés volt, amelyen Somogyi Janó jól felkészítette csapatát ellenünk, sikerük mindenképp megérdemelt, hatékonyabban használták ki a gólhelyzeteiket, védelmük pedig áttörhetetlennek bizonyult. Lesz még alkalmunk revansot venni, mert még háromszor is találkozunk velük a tavasz folyamán. Gyenge játékunk egyetlen pozitívuma lehet, hogy az Amatőr Kupabeli ellenfelünk, Lipót által delegált megfigyelők nem láthatták a csapat igazi arcát, mert azért tudunk, és fogunk mi ennél jobban is játszani. Jövő hét szombaton Körösladányban lépünk pályára.
Jók: Kukovecz, Bakró.

Szarvasi FC 1905 – Kondorosi TE 0-2 (0-2)
Szarvas, Erzsébet liget – 400 néző. Játékvezető: Zahorán János (György S., Petrovszki P.)

Szarvas: Lévai B. – Takács J., Kiri B., Zima D., Viszkok D., Kukovecz D. (Farkas N.), Bakró G., Kriska N., Furár R., Sztojka Á., Körösfalvi K. (Szikora M.)
Vezetőedző: Rétes Pál

Kondoros: Kajári J. – Rafaj P., Nagy G., Borgulya T. (Takács M.), Süli A., Farkas J., Miklya M., Vozár D., Benyó N., Pilán R. (Vajgely Gy.), Rafaj R. (Bányai P.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gólszerzők: Farkas J. 29′, Borgulya T. 44′

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál: – Rangadóhoz méltatlan hozzáállást mutattunk az első félidőben, ennek köszönhetően a vendégek kétgólos előnyre tettek szert. Bár a második félidőben uraltuk a játékot, kapufákat rúgtunk, de nem tudtunk az eredményen változtatni.

ifj. Somogyi János: – Az első félidei remek játékunknak köszönhetjük a győzelmet. A második félidőben pedig a hozzáállásunk dicsérendő.

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)

Fotó: Keller Dávid

0

Eredményes Szavaló Gyakorlósok Békéscsabán

0

Északi tornán zárták a bajnokságot utánpótlás jégkorongozóink