in

Ünnepi megyegyűlés Békéscsabán

0

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése ünnepi megyegyűlést tartott az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából. Az ünnepség résztvevőit Herczeg Tamás országgyűlési képviselő köszöntötte, ünnepi beszédet Erdős Norbert európai parlamenti képviselő mondott, aki felidézte az 1848-49-es forradalom és szabadságharc főbb eseményeit.

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése által alapított Elnöki elismerés kitüntető díjat a március 15-ei ünnepség keretében adják át már évek óta. Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte: a köz szolgálatában élenjárókat, kimagasló tevékenységet végző személyeket, egyesületeket, kollektívákat ismernek el a kitüntetéssel, és azért éppen ezen a napon, mert március 15-e ünnepéhez, jelentőségéhez, üzenetéhez szorosan hozzátartozik. A megyei önkormányzat célja a kitüntetéssel az, hogy elismerje azon magánszemélyek vagy közösségek tevékenységét, akik Békés megyében hosszú ideje – legalább 10 éve – kiemelkedően magas színvonalú munkát végeztek az élet bármely területén, vagy egy cselekedettel a megye jó hírnevét öregbítették.

Ezúttal hatan vettek át elismerést: a Szent Anna Idősek Otthona úttörő ápolói a szociális ellátás területén kifejtett munkájuk elismeréseként, Nagy Gyula nyugalmazott gyógypedagógus hosszú időn keresztül végzett példaértékű tevékenységéért, Kárász László az életmentés, a betegellátás területén kifejtett szakmai munkájáért, dr. Igricz Mária Békés megye lakossága érdekében végzett kimagasló tevékenységéért, dr. Bede Sándor rendőr alezredes kiemelkedően magas színvonalú munkájáért, valamint a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórháza Megyei Onkológiai Központ Klinikai Onkológiai Osztálya a gyógyító és ápoló tevékenységük során tanúsított odaadásuk, önzetlenségük, kiváló szakmaiságuk elismeréseként.

A megemlékezés fényét a Kutyejné Ablonczy Katalin vezette Calandrella Kamarakórus ünnepi műsora emelte, közreműködtek még a Bartók Béla Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, valamint a Békés Megyei Károlyi-huszár és Honvéd Hagyományőrző és Kulturális Egyesület tagjai.

Sechna Dorina

Az országos történelem verseny döntőjében újra a Gyakorló

Tóth Máté, Tóth Bence és Antal Dóra

11-ből 10