in , ,

11-ből 10

Tóth Máté, Tóth Bence és Antal Dóra
Tóth Máté, Tóth Bence és Antal Dóra

Idén 30. alkalommal került megrendezésre a Zrínyi Ilona Matematikaverseny. Az egyik legrangosabb megmérettetésen a tanulók teljesítményét évfolyamonként értékelik. A tesztjellegű feladatlapot rövid idő alatt kell kitölteni. Egy feladatra átlagosan 3 perc jut! A találgatás, tippelés nem elég, fontos a matematikai tudás, a logikus gondolkodás, a gyors feladatmegoldó készség.

„Az abszolút tudás egyetlen formája a matematikában és a logikában létezik.” /Martin Gardner/

A Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Kollégium három tanulóját hívták meg a megyei eredményhirdetésre. Ők hárman összesen 11-szer jelentkeztek erre a versenyre, és 10-szer sikerült is bejutniuk a megye legjobb 15 tanulója közé. Nem is akármilyen helyezésekkel büszkélkedhetnek. Idén Antal Dóra, hatodik osztályos tanulónk, a negyedik helyen végzett, felkészítője Podaniné Kis Edit. Tóth Máté, 4. osztályos tanuló, a kilencedik helyet szerezte meg, testvére az ötödik osztályos Tóth Bence pedig ismét éremmel tért haza, harmadik lett. Felkészítőjük Kerti Éva.

Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy iskolánk egyre több tanulója ér el szép sikereket évről évre ezen a könnyűnek nem mondható tudományterületen. Rájuk nem igaz a mondás:

„Az emberek többsége nagyon messze szalad, ha sebesült tigrist vagy matematikai egyenletet lát.” /Kolbert András/

Kerti Éva, Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

0

Ünnepi megyegyűlés Békéscsabán

0

Még mindig van mit tenni a nők egyenjogúsága érdekében