in , ,

„Bankoltak” a Gyakorlósok

0

Idén iskolánk is regisztrált a PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahétre, melynek célja, hogy a diákok iskolai tanulmányaik mellett pénzügyekben is jártasak legyenek – mert ezt sem lehet elég korán kezdeni!

A PÉNZ7 hetében a tanórákon a pedagógusok tárgyuknak megfelelő módon érintették a ’Pénz világát’, valamilyen formában becsempészve az adott anyagba. Az 1-3. évfolyamon intézményünk kisebb csemetéi a tanítási órákon játékos formában ismerkedhettek meg a vagyon és adósság, a kölcsön és a kamat, valamint a bankkártya fogalmával.

A program lényege emellett, hogy nemcsak pedagógusok, hanem pénzügyi szakemberek is csatlakoznak, ismereteket, tapasztalatokat osztanak meg a tanulókkal, támogatva az élményalapú ismeretszerzést. Ezt a lehetőséget idén a Békés Takarék Szövetkezet biztosította, melynek szarvasi fiókjába látogathattak el 4-8. osztályos diákjainknak, ahol Szlovák Norbert a Szarvasi régió területi értékesítési vezetője ismertette meg velük – az egyes korosztályok sajátosságait figyelembe véve ­– játékos, élményszerű formában a mai világban nélkülözhetetlen banki fogalmakat, gyakorlati tudnivalókat: a bank feladatait, a bankszámla, a bankkártya, a megtakarítás, a hitel szerepét. A gyerekek az alapvető elméleti tudnivalók mellett a gyakorlatban is kipróbálhatták pl. a pénzvizsgáló készüléket, a bankjegykiadó automatát. Értékes, hasznos tudást szerezve, élménnyel és apró ajándékkal gazdagodtak a program során.

Köszönet a Takarékszövet munkatársainak, hogy segítették iskolásaink ismeretbővítését. Nagy örömünkre biztosítottak minket arról, hogy jövőre is visszavárnak.

A GFF SZGYÁI elkötelezett abban, hogy a 2021-re meghirdetett OECD méréshez, – melyen átfogó képet készítenek a magyar diákok pénzügyi tájékozottságáról – gyermekeink minden segítséget megkapjanak.

S.-L. I. – M. S. N

0

Molnár József: Egy nemzet csak együtt gondolkodva, összefogva lehet sikeres

A szarvasi szív diadalmaskodott Körösladányban