in , ,

Fejben jobban bírták a csabacsűdiek a szentandrási rangadón

0

Rangadóra került sor a hétvégén a Békés megyei másodosztály északi csoportjában. A Hunyadi a Csabacsűdöt fogadta Körös-parti pályáján szombaton. Hűvös, időnként fel-feltámadó szél és rövid záporok tarkították a Modes Ottó vezette mérkőzést.

A 7. percben Kajtár István szabadrúgásából Kasnyik Dávid csúsztatott Wéber Csaba hálójába. Az alacsony edzéslátogatottságot felmutatni tudó, de a mérkőzésen addig domináló hazaiakat ez megzavarta, és a vendégek magukra találtak.

A 16. percben Tasi Norbert szépen látta a rést a kapufán belül, és lőtte is volna oda, de Hudák Roland résen volt. Pont annyit tudott beleérni, hogy a labda egy centivel a kapufán kívül távozott a játéktérből.

A második félidőben egy csabacsűdi szögletből egy fejes tartott kapura. Olasz Imre igyekezett fejjel eltéríteni, de nem tudott akkorát emelkedni, hogy elérje, ami talán szerencsésebb is volt, mert a kapufáról kifelé pattant a labda.

Nagyjából ez a kettő volt a legnagyobb, gólveszélyt jelentető helyzet a kapukra.

Mindkét csapat már az alsó-felsőházi esélyeket figyeli egyik szemével. A Hunyadi a jövő héten Berénnyel játssza az alapszakasz utolsó mérkőzését. Aki nyer megy a felsőházba.

– A Csabacsűd-Szentandrás mindig rangadó. Az elején a szabadrúgásnál vagy nekünk kellett volna szabadot rúgni, vagy nekik dobni. Elkerülhető gól volt. Utána mentünk, volt két helyzetünk még az első félidőben, de azokat kihagytuk. A második félidőben aztán egy lapra tettünk fel mindent. Helyzeteink megvoltak – foglalta össze Virág Imre csapatkapitány, akire Székely László edző ruházta a nyilatkozattétel jogát.

– Végig koncentráltan játszottunk, és nem engedtük ki a kezünkből végén sem a győzelmet, így nagyon fontos három pontot szereztünk, ami a felsőházi tagságunkhoz kelleni fog. Még van egy mérkőzés. Az utolsó fordulóban fog eldőlni a két kiadó felsőházi hely egyike, és arra pályázik négy csapat is. Ezzel a mai győzelemmel nagy lépést tettünk, de a hazai meccsünket meg kell nyernünk.

Békésszentandrási HMSE – Csabacsűdi GyLSE 0–1 (0–1)

Békésszentandrási HMSE: Wéber Csaba – Uhljár Szabolcs (46′ Olasz Imre), Virág Imre, Pásztor Dávid (Dernovics Tamás), Filyó Tamás (70′ Yetik Deniz Daniel) – Szűcs Damján (Nemcsényi Bence), Sajben Gábor, Tasi Norbert, Olasz István, Lós István – Gulyás Ádám
Cserék: Szabó Zoltán, Kozák Balázs, Kiss Tibor
Edző: Székely László

Csabacsűdi GyLSE: Hudák Roland – Pecznik Péter, András Attila Xavér, Bertók Gergő, Kiss Gábor – Viszkok Csaba, Kajtár István – Endrefalvi Erik, Kasik Márk (71′ Nyemcsok Mihály), Kasnyik Dávid (79′ Viszkok Gábor), Bobvos Richárd (54′ Koppányi Péter)
Cserék: Jansik János
Edző: Sonkoly Lajos

Virág Imre (csk.): Rangadóhoz méltó mérkőzés. A döntetlen reálisabb lett volna.

Sonkoly Lajos: Nagyon értékes három pontot szereztünk, még ha a vége nehéz is volt.

Jók: Virág, Sajben, Tasi ill. Pecznik, Kasnyik, Kasik, Kajtár

0

A székelyes Szabó József első helyezést ért el országos szakmai versenyen

0

Március idusa – 20 éve együtt a dévaiakkal