in ,

Kituljak: Ha minden nap nőnap lenne, akkor sem lenne elég a köszönet

0

A vezetőváltás miatt kicsit megkésve köszöntötte a hölgyeket a Szarvasi Aranykor Nyugdíjas Egyesület. Március 23-án új helyszínre, Rákóczi utcai étkezdébe várták a tagságot, különös tekintettel a gyengébbik nem tagjaira.

– Nálunk is túlsúlyban vannak a hölgyek, hála Istennek, mert mi hajlamosak vagyunk a linkségre. Így legalább kordában tudnak bennünket tartani – gyakorolt mosolyogva önkritikát a férfiak nevében Kituljak László elnök. – Azt tapasztalom, hogy a másokért való tenni akarás motiválja őket, és életkortól függetlenül ez tartja őket fiatalon. Ha minden nap nőnap lenne, akkor is kevés lenne a köszönet azért, amit értünk tesznek – értékelte a hölgyek családban, társadalomban elvégzett munkáját.

Az is elismerte, hogy az egyenjogúság terén még vannak hiányosságok. Ilyen például a munkahelyi ranglétrán betöltött szerepük és az anyagi megbecsülésük.

Szólt az elmúlt hónapok nehézségeiről is, amit mostanra sikerült áthidalniuk. Elkészült az éves terv is, amely átlagosan havi négy programot tartalmaz. Áprilisban húsvétre készülnek, emellett pedig megkezdődnek a kirándulások és a kerékpártúrák is.

– Emlékezni kell, de előre kell nézni, és végig kell gondolni, hogyan lehet a tagságot megőrizni – foglalta össze a legfontosabb feladatukat.

Babák Mihály köszöntőjében arra biztatta a tagságot, döntsék el magukban, hány évesnek érzik magukat, és lélekben is fiatalodjanak meg hozzá. Azt is látja, hogy nagyon nehéz egy olyan nagy egyesületet összetartani, mint az Aranykor. A tagságnak azt kell éreznie, hogy van egy baráti közösség, amire mindig számíthat. Fontosnak tartja, hogy akárcsak a családot, ezeket a szervezeteket is a békesség, a szeretet és az őszinteség jellemezze, mert ezek nélkül nem érdemes együtt munkálkodni. Jó tanácsként megosztotta, nem könnyű mindenkinek a kedvében járni, de törekedni kell a többség megelégedésére.

– Nem akarok politizálni, noha a nőnap egy politikai ünnep. Régóta beszélnek az egyenjogúsági harcról, de be kell látni, hogy sose leszünk egyformák, és szerintem ez jól is van így. Nálunk nőuralom van. A családban három lány van, de azért toleráljuk egymást, és egyezségre törekszünk – filozofált a jeles napról. – A nőnap alkalom arra, hogy elmondhassuk nektek, lányok, asszonyok, dédik, hogy szeretünk benneteket. Néha nehéz ezt kimondani, s talán többször is kellene. Én önöket szeretem, de önök is szeressék egymást, mert ez a legfontosabb.

A rendezvényt a Chován Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek műsora kísérte. Ezt követően a férfiak virággal és csokoládéval kedveskedtek a megjelent hölgyeknek.

0

Jubilált a szorgos hangyák napja

…Nem bánt az, csak megkóstol