in , ,

Taroltak a táncosok Mezőtúron

0

Március 24-én ötödik alkalommal rendezték meg Mezőtúron a művészeti iskolás táncversenyt, amelynek folytatása a délután során a XI. Kner Kupa volt. A Békésszentandrási Vértessy Tánc-Sport Egyesület hét párossal képviseltette magát, akik standard és latin kategóriában összesen 5 arany, 5 ezüst és 2 bronzéremmel zárták a versenyt.

– A mezőtúri országos szabadidős táncverseny több párosunknak kihívást jelentett, hiszen a legtöbben először vettek részt ebben a versenyrendszerben. Nagyon elégedettek vagyunk az eredményekkel, mivel a gyerekek sikeresen vették az akadályokat, sőt, várakozáson felül teljesítettek. Az egyesületünk sikerének titka, hogy a hétköznapokban kemény, fegyelmezett munka folyik, amelyet már elsős kortól következetesen, céltudatosan végeznek a táncosaink. A lelkesedésük töretlen. Ezt bizonyítja, hogy már másnap megkezdték a felkészülést a soron következő versenyre – kommentálta az eredményeket Makan Zsuzsanna felkészítő táncpedagógus.

Hozzátette, a gyerekeknek évente számos versenyzési lehetőségük van, amelyeken megmutathatják a tanult koreográfiákat, és visszajelzést kaphatnak tánctudásukról. A részvevők általában heti 2-3 edzésen vesznek részt, tehetségük és szorgalmuk szerint pedig a későbbiekben akár magasabb szinten – versenykönyvesként – is űzhetik a sportágat.

Legközelebb a táncosok várhatóan májusban, egy házi versenyen mérettethetik meg magukat.

Eredmények:
Konstantinovics Márk – Petrás Zília: standard 2 hely, latin 1. hely
Furár Dominik – Kepenyes-Darida Dóra: standard 2. hely, latin 2. hely
Baksa Barna – Kepenyey-Darida Zoé: standard 2. hely, latin 1. hely
Szőke Barnabás – Papp Emma: latin 1. hely
Nagy István Benjamin – Nádi Gerda: standard 3. hely, latin 1. hely
Rágyanszki Máté – Palyov Lara: standard 1. hely, latin 2. hely
Laurinyecz Levente – Szabó Kíra: standard 5. hely, latin 3. hely

Fotó: Makan Zsuzsi

Országos Történelem Verseny V. helyezés a Gyakorló kiváló diákjának

Mestervizsga kedvezményesen az iparkamaránál