in , ,

Balczó Zoltán szerint több tétje van az európai parlamenti választásoknak

Balczó Zoltán (Fotó: Hegedűs Éva)0
Balczó Zoltán (Fotó: Hegedűs Éva)

Balczó Zoltán jobbikos EP-képviselő szerint az unió válaszút előtt áll: hamarosan eldől, hogy egy erőteljesebb integráció irányába halad, vagy a nemzetállamoknak nagyobb szuverenitást enged. Emellett a Fidesznek az Európai Unió színpadán elszenvedett veresége még inkább hazánkra irányítja a figyelmet. Ha a kormányzópárt a jövőben az eddigiekhez hasonló erővel jelenne meg, azt az üzenetet közvetítené, hogy az ország elfogadja a jogállamot lebontó rendszert.

– Az elmúlt néhány hónapban nagyon negatívvá vált Magyarország megítélése – fogalmazta meg április 5-én, a szarvasi piacon tartott standoláson. – Bizonyos szinten helyes, hogy Orbán Viktor tagállami önállóságért küzd, de az értelmetlen, provokatív kijelentésekkel már túl messzire ment. Az olyan megjegyzések, mint hogy kiosztottam egy-két kokit és sallert, vagy hogy egy vidéki magyar kócerájt jobban eligazgatnak, mint az Európai Bizottságot, szembefordítottak sok politikai pártot a jelenlegi kormánnyal. Azt is látják, hogy a közpénzek felhasználásával is gondok vannak, illetve hogy a magyar igazságszolgáltatás nem működik együtt az OLAF-fal, az EU csalás elleni hivatalával.

Véleménye szerint a felsorolt tények azért is veszélyesek, mert az EU hamarosan dönteni fog a következő hét éves költségvetésről. Balczó Zoltán abban bízik, hogy a Jobbik néppártosodása révén egyre szélesebb réteget képes megszólítani, s szerepet játszhat hazánk hitelének visszaállításában.

Mindazonáltal a migrációt – a Fideszhez hasonlóan – valós veszélyként kezeli. Noha azzal nem ért egyet, hogy Magyarországba hamarosan több százezer bevándorló özönlik, úgy véli, fel kell készülni a probléma kezelésére.

– Fontosnak tartjuk az Európai Ügyészséghez valós csatlakozást és az álhírek elleni küzdelmet is – egészítette ki a párt célkitűzéseit Samu Tamás Gergő megyei önkormányzati képviselő, aki Pálinkás Tamás helyi elnökkel közösen csatlakozott a megmozduláshoz. – Egyes kormányközeli médiumokkal szemben a Jobbik az elmúlt egy-két évben több mint kétszáz esetben nyert kártérítési pert, ami azt jelenti, hogy legalább ennyi esetben hazudtak az érintett médiumok.

Balczó Zoltán bírálta a kormány gazdaságpolitikáját is. Meglátása szerint mindez odavezetett, hogy bár az olcsó munkaerő reményében több cég befektetett, a bérek továbbra is messze elmaradnak az EU-s átlagtól.

Azt is előrevetítette, hogy változás érdekében az októberi választásokon az ellenzéki pártok vélhetően számos településen közös jelöltet állítanak. Hangsúlyozta, ez nem azt jelenti, hogy a Jobbik közösséget vállalt a többi párttal, de az ország jövőjét előtérbe helyezve együttműködnek. A háromlépcsős választás előszobájának a május 26-i tartja, ezért egyáltalán nem mindegy, milyen eredmény születik.

Hangsúlyozta, szeretne a leendő választókkal testközelből találkozni, ezért az EP-i választásokig igyekszik minél több településre eljutni. Úgy véli, csak így lehet ellensúlyozni a megyei és országos médiumok által közvetített egyoldalú tájékoztatást, és hiteles információkat nyújtani a lakosságnak.

Boross Bence (Fotó: Hegedűs Éva)0

Mi is részesei vagyunk Szarvasnak!

0

Tiltott lótartás miatt intézkedtek több szarvasi ingatlannál