in , ,

Vezettünk, de fordítottak a hazaiak

0

A felsőházi rájátszás 3. fordulóját bonyolították le a megye élvonalában, ennek keretében Békéscsabán léptünk pályára az Előre fiataljai ellen.

Egyértelműen mi kezdtünk jobban, az 5. percben egy, a hazaiak által röviden kifejelt labdát Murvai lőtte 25 méterről kapura, de Baráth védett. A 8. percben szintén Murvai vállalkozott lövésre hasonló távolságból mint előbb, ám ez kapu fölé szállt. A 12. percben Furár emelt kapu fölé tíz méterről ziccerben. A 15. percben jártunk, amikor Sztojka szabadrúgását tolta szögletre a hazai kapus. A 18. percben viszont a liláknak akadt helyzetük, amikor egy kiugratást követően hárman törtek ki a leshatáron, de szerencsénkre túljátszották a meccs eddigi legnagyobb lehetőségét.

A 22. perc hozta meg a vezető találatunkat, ekkor Sztojka vállalkozott lövésre 23 méterről, az erősen meglőtt labda, mintha zsinóron húzták volna, úgy vágódott a jobb felső sarokba. 0-1. Igen nagy gól volt.

Vezetésünk tudatában kicsit visszább vettünk a tempóból, ennek az lett a következménye, hogy a félidő végéhez közeledve, egyre többet veszélyeztetett az Előre. Előbb Tóth lépett ki a 37. percben a leshatáron, de Lévai eszén nem tudott túljárni, mert kapusunk lábbal védte a közeli lövését. A 41. percben Fodor keveredett a kapunk elé, ennek tiszteletére közelről, magasan lőtt a léc fölé. Ez sem volt kis helyzet. Mivel már több lehetőség sem itt, sem ott nem akadt, így sovány, de megérdemelt előnnyel térhettünk pihenőre.

A fordulást követően már a 46. percben egyenlíthettek volna a hazaiak, de a nagy kedvvel játszó Tóth 16 méterről, nagy helyzetben, a bal kapufa mellé gurított. Ahogy ez a lehetőség is mutatta, agresszívabb játékra váltott a hazai tizenegy, nem tudtuk sokáig megtartani a megszerzett labdákat, így egyre nagyobb nyomás nehezedett a védelmünkre, ennek következményeként a 63. percben megint Tóth került hasonló helyzetbe, mint a félidő első percében, de ismét a bal kapufa mellé lőtt.

A 68. percig bírtuk tartani az előnyünket, ekkor Tóth visszagurítását lőtte Varga a kapunkba. 1-1.

A 74. percben már a csabaiaknál volt az előny, ekkor Zsilinszki beadását a középen érkező Tóth lőtte a hosszú sarokba. 2-1.

Ez a gól kellett ahhoz hogy észbe kapjunk, mert az utolsó negyedórában nagy erőket mozgósítottunk, legalább a pontszerzés érdekében. A 76. perben Zima elől ütötte ki a labdát Baráth, majd még ennek akciónak a hozományaként kaptunk egy szabadrúgást, amit Furár végzett el, de a hazai hálóőr szögletre mentette a 22 méteres lövést.

Elkeseredten küzdöttünk az egyenlítésért, szinte egykapura játszottunk a végjátékban. A 85. percben Furár találta el a jobb kapufát 18 méterről, ahonnan a mezőnybe pattant a labda. A 89. percben Klimaj tíz méteres fejese ment mellé. A 91. percben Furár visszagurítását Klimaj lőtte az oldalhálóba.

Nem könnyű összegzést írni erről a jó iramú, változatos találkozóról, mert a végeredmény ebben az esetben nem tükrözi hűen a játék összképét, egy olyan meccset veszítettünk el, amelyet nagyobb összpontosítással, jobb helyzet kihasználással akár meg is nyerhettünk volna, de egy bajnoki pontra feltétlenül rászolgáltunk volna. Csak hát a fociban a ha, meg a volna nem játszik, így fájó vereség lett a vége, ezzel hátrányunk tovább nőtt az éllovasokkal szemben. Legközelebb bajnoki mérkőzésen hazai pályán, a szokástól eltérően ezúttal pénteken, a Szeghalom gárdáját fogadjuk. Míg szerdán a megyei kupában Mezőkovácsházán lép pályára csapatunk.
Jók: Sztojka, Medvegy, Polonszki.

Békéscsaba 1912 Előre II. – Szarvasi FC ‘1905’ 2-1 (0-1)
Békéscsaba, Utánpótlás Központ – 150 néző. Játékvezető: Tihanyi Gábor (Kócsó T., Szőllősi F.)

Békéscsaba: Baráth B. – Bán B., Nyéki B., Fodor Zs. (Kovács T.), Balog Zs., Borbély Zs., Pusztai A. (Tóth D.), Gigacz Á., Zsilinszki M. (Huszár D.), Varga T., Kmetykó M.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Szarvas: Lévai B. – Takács J., Szikora M., Kiri B. (Klimaj Z.), Polonszki P., Murvai D. (Kukovecz D.), Medvegy Á., Bakró G., Zima D., Sztojka Á., Furár R.
Vezetőedző: Rétes Pál

Gólszerzők: Varga T. 68′, Tóth D. 74′ illetve Sztojka Á. 22′

Edzői nyilatkozatok:

Brlázs Gábor: – Változatos, jó iramú mérkőzésen sikerült begyűjteni a három pontot. Győzelmünk értékét növeli, hogy hátrányból fordítva gyengébb teljesítménnyel sikerült elérni.

Rétes Pál: – Rendkívül iramos, jó színvonalú mérkőzésen mindkét csapat sokat tett a győzelemért. A végjátékban óriási ziccereket hagytunk ki, így nem tudtunk pontot, pontokat szerezni.

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)

Fotó: Erdős Csaba (keleten.hu)

0

Eine schöne Woche

0

Hatalmas második félidővel, két Kiss Gabi fejessel fordított a Csabacsűd