in , ,

Milán az idén ura volt Kunmadaras légterének

Fotó: Ferenczi Péter0
Fotó: Ferenczi Péter

Május 1-je Milánnak a munka ünnepe mellett már hetedik éve Kunmadarast is jelenti, ahol az idén is az Autós Motoros Majális keretében rendezték meg a MUGEN RACE Stunt Országos Bajnokság első fordulóját.

A 2019-es idény versenyszabályzata külföldi példa alapján jelentős változáson ment át, ezzel is nyitva Európa felé, és egyben új kihívást jelentve az idén is szép számban nevező versenyzőknek. A verseny lebonyolítási rendjén is módosítottak, mivel az idén kétszer négy percet kellett versenyezni, a korábbi egyszer hat helyett. A kvalifikáció korábbi öt külön eleme az idén egy egységet képezve tartalmazta a verseny eddigi technikai elemeit. A kvalifikáció körideje, és az ezt követő mindenki által szabadon választott „legjobb trükkre” kapott pontszámának összege adja meg a döntő rajtsorrendjét. Ez a változat a nézőknek látványosabb, viszont a versenyzőknek nehezebb.

Ebben a sorozatban Milán a harmadik helyen végzett a korábbi magyar és Európa bajnokok mögött. Sajnos ezután az időjárás néhány milliméter esővel közbeszólt, amivel megnehezítette a motorosok dolgát a vizes, majd ami még rosszabb, foltokban nedves pályán.

Milán az európai szintű gyakorlataiból egy kivétellel szinte hibátlanul teljesítette az első futamot. Sajnos a következő négy perc kb. másfél órás csúszással folytatódott egy újabb zivatar miatt, ami tovább nehezítette a verseny körülményeit. A lezúduló csapadék kicsit visszavett a nézők számából is, de Milánnak maradt a lendülete, elszántsága, így a döntő futamot már hiba nélkül teljesítette, ami ebben az új rendszerben azt jelentette, hogy a DIVIZIÓ- 1 legfiatalabb versenyzőjeként néhány ponttal lemaradva a másodiktól egy tisztességes harmadik hellyel zárta az első fordulót.

A verseny legnehezebb és leglátványosabb gyakorlatáért Milán különdíjat kapott. Ez az ő egyéni ötlete alapján Európában is egyedinek számít.

Milán első és második négy perce ide kattintva tekinthető meg.

Folytatás a Hungaroringen. Hajrá Milán!

manager

Fotó: Ferenczi Péter

0

Újraéledt a hitélet a tanyán

Mótyán Tibor és Medvegy Mihály (Fotó: Hegedűs Éva)0

Több bor, mint kolbász az idei kertbarát versenyen