in , ,

Egy Zimonyival voltak jobbak a lipótiak

Zimonyi Dávid lövését hárítja Lévai Balázs (Fotó: Babák Zoltán)0
Zimonyi Dávid lövését hárítja Lévai Balázs (Fotó: Babák Zoltán)

A Lipót Pékség csapata nyerte a 2019. évi labdarúgó Amatőr Kupát. A Győr-Moson-Sopron megyei I. osztályú bajnokság idei aranyérmese meggyőzőbb teljesítményt nyújtott, nem érdemtelenül hódította el a serleget.

Szarvasi FC–Lipót Pékség SE 0–2 (0–1)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 530 néző. Vezette: Horváth Tibor (Imrő János, Molnár István).
Szarvas: Lévai – Kiri B., Kukovecz, Szikora, Polonszki – Murvai (Kriska, 53.), Bakró (Klimaj, 73.), Zima (Magyar, 91.), Medvegy – Furár, Sztojka. Edző: Rétes Pál.
Lipót: Takács N. – Kapa Márkó, Bieder, Molnár, Kapa Martin – Csete (Rigó, 81.), Tóth L. – Vörös (Bella, 91.), Varga T., Nyári (Schillinger R., 70.) – Zimonyi. Edző: Varga Péter.
Gólszerző: Zimonyi (26., 84.).
Sárga lap: Csete (52.), Zimonyi (65.), Tóth L. (80.), Kriska (88.).

Az Amatőr Kupa-döntő első félidejében beigazolódott, hogy a bukmékerek miért adtak előzetesen 11-szeres pénzt a szarvasiak győzelmére, és miért csak 1,15-öt a Lipótéra. A Győr-Moson–Sopron megyei osztály bajnokcsapata kezdettől magabiztosabban járatta a labdát, és irányította a mérkőzést. Húsz percen át a szarvasiak visszaverték a próbálkozásokat, de azután a fokozódó nyomás hatására egyre több hibát vétettek és egy elkerülhető kihagyás meghozta az ellenfél vezető találatát is a 26. percben. Különösen a középpályán mutatkozott jelentős erőfölény a Lipót javára, és szervezettség terén. A szarvasiak többnyire kihagyták a pálya közepét a játékból, és a két éküket igyekeztek helyzetbe hozni, azonban Furár és Sztojka – megfelelő támogatottság nélkül – legtöbbször szélmalomharcra kényszerült a jól záró védelemmel szemben. Lévai kapuja előtt több meleg pillanat is adódott, de bravúrt csak egy alakalommal kellett bemutatnia a hálóőrnek.

Valamivel bátrabban kezdte a második félidőt a szarvasi együttes, de továbbra sem tudott tartósan gyökeret verni az ellenfél térfelén. Az első negyedóra végén akadtak biztató jelek arra, hogy ledolgozható a hátrány, de egy-egy lipóti gyors kontrában is benne volt az újabb gól, csak Lévai kapusnak volt köszönhető, hogy ez nem következett be. A végjátékban azonban őt is utolérte a végzet, amikor egy kapu előtti beadásnál vonalon ragadt, és ebből lezárta a meccset az ellenfél.

Értékelve a látottakat megállapítható, hogy a Lipót igazolta előzetes jó hírét. Képzett labdarúgói révén gyorsabb játékot játszott, a kapura is veszélyesebb volt. A szarvasiak inkább egyéni kvalitásaikkal próbáltak tőkét kovácsolni maguknak, de ezen a napot nem alakultak kedvezően a dolgaik.

Jó: Furár, Lévai, Bakró, Szikora, ill. Molnár, Csete, Nyári, Zimonyi.

Mestermérleg
Rétes Pál: – Az első félidő meddő mezőnyjátékát látva muszáj volt szerkezetet váltanunk, ennek köszönhetően szünet után sikerült hatékonyabban támadnunk, sajnos gólt így sem tudtunk szerezni. Köszönöm a srácoknak azt, hogy megélhettük ezt az élményt!
Varga Péter: – Kulturáltan, sportszerűen játszó ellenfelet győztünk le!

0

Túzoknézőben esőben

0

Tizenkét év után került sor a Babilon TSE első háziversenyére