in , ,

Furár mesterhármasa is kevés volt a pontmentéshez

Furár Róbert (Fotó: Babák Zoltán)0
Furár Róbert (Fotó: Babák Zoltán)

A szarvasiak Amatőr Kupa-döntője miatt keddre maradt a 8. forduló záró mérkőzése, a megye I. osztályú labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásában. A bronzéremért harcoló Körös-parti együttes a bajnoki címre pályázó Előre fiataljait látta vendégül. A két csapat nyolc góllal, változatos játékkal és izgalmas finissel szolgálta ki szépszámú publikumot.

A lila-fehérek hatékonyabb első félidei játékukkal tekintélyes előnyt szereztek, köszönhetően egy balszerencsés öngólnak, valamint Tóth Dániel kapu előtt határozottságának, aki két esetben is mattolta a szarvasiakat. A háromgólos előny és a játék képe a második félidőre nem sok jót sejtetett a Körös-parti gárda számára, akik azonban rácáfoltak a kétkedőkre. Furár Róbert eredményességének köszönhetően a második félidő elején sikerült szépíteniük. Változatos volt a játék, mindkét oldalon adódtak nagy lehetőségek. A vendégek lezárhatták volna a meccset, de két esetben is a kapufát találták telibe, és emiatt kis híján bűnhődniük kellett. Az utolsó negyedórához érkezve ugyanis Furár Róbert gyors egymásután kétszer megvillant, és egalizált. A hazaiak öröme nem tarthatott sokáig, mert 2 minutával később büntetőből ismét vezetést szerzett a liláknak Tóth Dániel. A végjátékban mindent egylapra feltéve kitámadtak a hazaiak, a hosszabbításban egy szögletnél még a kapusuk is felment üdvözölni kollégáját, de ez lett a vesztük, mert egy kontrából Varga Tamás a félpályáról indulva egyedül vezethette be az üres kapuba a labdát, kialakítva a végeredményt.

Győzelmével az Előre ledolgozta hátrányát a listavezető Körösladánnyal szemben, a két gárda szombaton 17 órától a Kórház utcában vívja a bajnoki döntőnek beillő rangadóját. A szarvasiakat továbbra is 4 pont választja el a dobogón álló Kondorostól.

Szarvasi FC–Békéscsaba 1912 Előre II. 3–5 (0–3)
Szarvas, 400 néző. V.: Mihálik Pál.
Szarvas: Lévai – Kiri B., Kukovecz, Szikora, Polonszki – Magyar (Kriska) Furár, Zima (Viszkok), Medvegy – Klimaj (Farkas), Sztojka. Edző: Rétes Pál.
Békéscsaba: Czinanó – Kovács T., Dávid, Balog Zs., Borbély – Mácsai (Szabó Zs.), Pusztai (Varga T.), Nyéki – Máris (Zsilinszki), Ilyés (Fodor), Tóth D. Edző: Brlázs Gábor.
Gólszerző: Furár (53., 78., 82.), ill. Kukovecz (17. – öngól), Tóth D. (19., 30., 84. – 11-esből), Varga T. (92.).

A Felsőház állása: 1. Körösladány 60, 2. Békéscsaba 1912 Előre II. 60, 3. Kondoros 52, 4. Szarvas 48, 5. Nagyszénás 37, 6. Szeghalom 36.

What do you think?

Szemenyei Csaba és Teremi Samu0

Teremi Samu első helyezett lett a megyei számtech versenyen

Fotó: Ignácz Bence (A-TEAM)0

Színes sokszínű nyár! avagy Kövesd a szarvast…