in , , ,

Harminchatórás maratonnal rázta fel az országot Dobrev Klára

Dobrev Klára (Fotó: Hegedűs Éva)0
Dobrev Klára (Fotó: Hegedűs Éva)

Nem tartott kampánybeszédet, és pártja programját sem ismertette Dobrev Klára. Helyette kézfogásokkal és ölelésekkel öntött erőt a Demokratikus Koalíció szimpatizánsaiba az európai parlamenti választás előtti utolsó napokban. A listavezető nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy 36 óra leforgása alatt bejárja hazánk valamennyi megyéjét. A korábbi kampánykörúttal ellentétben ezúttal főként kisebb településeket érintett, köztük csütörtökön egy fél órácskát Szarvason is eltöltött.

– Az egész országot fel akarjuk rázni, és erre ez egy nagyon jó módszer. Bárhova mentünk, mindig lelkesen fogadott bennünket 50-100 fő attól függően, mekkora településen jártunk. Ráadásul a megjelentek egy része tagja az online kampánycsapatnak is, akik több mint 15 ezren vannak, és milliós elérésekkel büszkélkedhetnek a legnagyobb közösségi oldalon. Mi az emberek kampányát csináljuk a hatalom kampányával szemben, amire ez a kezdeményezés kiválóan alkalmas – fogalmazta meg az 1300 km-es út feléhez közeledve, miközben kezét a megjelentek felé nyújtotta.

Úgy véli, Orbán Viktor egy diktatúrát épített ki, melynek része a megyei és az országos médiumok felvásárlása is. Ennek következtében pedig ellehetetlenítette az ellenzéki vélemény közvéleményhez való eljuttatását.

A migrációval kapcsolatosan úgy gondolja, Európa megoldotta a kérdést. Orbán Viktor ellenben nem érdekelt az ügyben, a felszínen akarja tartani a problémát. Tény azonban, hogy Magyarországon nincsenek bevándorlók és nincsenek bevándorláspárti politikusok sem. A kormánypárt egyetlen célja, hogy elterelje a figyelmet olyan valós nehézségekről, mint az egészségügy, oktatásügy és a nyugdíjkorrekció.

A villámtalálkozón nem csak szarvasiak vettek részt, hanem érkeztek támogatók Örménykútról, Gyomaendrődről és Kondorosról is. Egy hölgy több mint ezer km-t utazott Németországból, hogy vasárnap majd gyakorolhassa állampolgári jogát.

– Úgy érzem, hogy a Demokratikus Koalícóban nem korrupt a vezetés. Bennük és az általuk hirdetett programban is megbízunk – fogalmazta meg Farkas Ferenc, a kondorosi tagszervezet vezetője, aki többedmagával vett részt a megmozduláson. – A migráció csak riogatás, a kormányzat becsapja az embereket, akik csak az ő tv-jüket nézik. Azzal nem törődnek, hogy milyen a nyugdíjak és az egészségügy állapota, a nagyvállalkozásokat támogatják, a kisembereket legázolják – sorolta vég nélkül a felgyülemlett sérelmeket.

A mellette álló Bandzsal Péter hasonlóan látja a helyzetet. Abban bízik, hogy a Fidesz rovására kettő, de akár három mandátumot is gyűjt a DK, a Néppárt pedig nem szerzi meg a kétharmadot.

– Ha a Fidesz a jelenlegi 12 helyett 11-et vagy 10-et tud küldeni az Európai Parlamentbe, nekünk az már győzelem – számszerűsítette reményeit.

Dobrev Klára búcsúzóul aláhúzta, a választás tétje nem más, mint hogy benn maradunk-e az Európai Unióban vagy kiszorulunk belőle. Bízik benne, hogy az emberek felismerik, hogy az EU a mi legbelsőbb politikánk, rajta kívül nincs jövője Magyarországnak.

A maratoni országjárás pénteken 17 órakor ért véget. A Demokratikus Koalíció a Magyar Tudományos Akadémia előtt tartotta meg kampányzáró rendezvényét.

0

A gyermekre még a nap is mosolygott Csabacsűdön

Kuli István (jobbról)

Elstartolt az első idei gyorsasági kajak-kenu válogatóverseny Szolnokon