in ,

Kasik Gabriella: Örülni kell az ötödik helynek

0

– Maximálisan elégedett vagyok – így értékelte a mögöttük álló szezont Száva Flórián, noha a helyezések tükrében mindkét esetben a korábbinál hátrább végeztek a ranglistán. Az NKK felnőtt és ifjúsági csapatának edzője az eredményt a csapatban történt személyi változások és az évközi nehézségekkel együtt kezeli, amelyeknek fényében az elért ötödik és harmadik hely volt reális. Emellett a megye I-es csapat is az előkelő ötödik helyet szerezte meg.

Kifejtette, azt már az előző idény zárásakor tudták, hogy Szabó Tünde és Hajdú Andrea anyai örömök elé néznek. A helyüket szolnoki játékosokkal töltötték fel: gyakorlati okok miatt egy helyett rögtön három fővel. Békéscsabáról igazolt át Milyó Alexandra, aki az év során meghatározó erőt képviselt. Mellettük az ifisták is egyre nagyobb szerephez jutottak, a tavaszi szezonban pedig már nem csak részfeladatokat teljesítettek. Név szerint említette Majoros Flórát, Nyerges Adélt, Trnyik Rékát és Mester Zsófiát, akik jelentős mértékben hozzájárultak a felnőtt csapat szép szerepléséhez.

– Ezek a játékosok tulajdonképpen három fronton küzdöttek ebben a szezonban. Azon kívül, hogy a felnőtt csapatban már meghatározó szerepük volt, az ifinél is számítottunk rájuk. Emellett indítottunk év elején egy megye I-es csapatot is a kondorosi lányokkal kiegészülve. Ebben a formában kicsit sántít a kijelentés, mert csak hárman voltak kondorosi részről, így a 80-90%-ban a mi ifistáink alkották ezt a csapatot is. Őrületes terhelés volt ez a játékosainkon. Ennek ellenére szinte soha nem hiányoztak az edzésekről. Lehetett építeni rájuk – avatott be az elmúlt hónapok történéseibe.

Kasik Gabriella, a klub elnöke megerősítette, nehéz időszak áll mögöttük. Ez gazdaságilag is éreztette hatását. Nem csak a megye I-ben indított csapat jelentett megnövekedett terheket, hanem az utánpótlás korosztály versenyeztetése is. Összesen tíz csapatot indítottak a különböző bajnokságokon, ami az utazási költségekben és a versenyeztetési költségekben is megmutatkozott.

A számokról szólva elmondta, az NKK kb. 40-50 millió Ft-os költségvetésből gazdálkodik. Ennek egy jelentős részét a TAO támogatások adják, de emellett számítanak az önkormányzat és a vállalkozások, magánszemélyek segítségére is. A sportág városi szinten mintegy 350 főt mozgat meg. Ebből kb. 150 versenyzővel számolnak.

– Ezeknek az eredményeknek lehet, és kell is örülni. Tulajdonképpen egy nem várt eredményt értünk el így a bajnokság végére. Emlékszem, hogy decemberben nagyon kétségbeesetten dugtuk össze a fejünket, amikor több játékos vette a kalapját. A jegyzőkönyvekből jól látszik, hogy ezt a teljesítményt öt-hat felnőtt játékos mellett ugyanennyi ifistának köszönhetjük – értékelte a tabellát.

A július 9-i évzáró estebédet a Vadászkürt vendéglőben tartották. Száva Flórián összegzése végén nem árult zsákbamacskát, és úgy fogalmazott: jövőre még keményebb bajnokságra kell számítani, mint amilyen az idei volt, mivel szinte minden megyéből van feljutó. De bízik a csapatban, és hiszi, hogy ezt a teljesítményt nem csak megismételni, hanem túlszárnyalni is lehet.

0

Megyei kupagyőztes a Szarvasi FC ifjúsági csapata

0

Szarvasi siker a TIGRIS kupán