in ,

Szarvasi siker a TIGRIS kupán

0

Újabb szép sikert érhettek értek el a HC Szarvas utánpótlás kézilabdázói, akik a pünkösdi hétvégét Csongrádon töltötték és Fiú U12 korosztályban az élen végeztek.

A hosszú hétvége igazi ünnep volt a kézilabda ifjú szerelmeseinek, hiszen az ország számos pontján rendeztek utánpótlás tornákat, amely nagyszerű verseny és egyben kikapcsolódási lehetőséget biztosított a jövő reménységeinek.
A HC Szarvas fiataljai két napon keresztül a  Tigrisek Csongrádi Kézilabda Egyesület Kupáján szerepeltek,  ahol öt fiú és három lány korosztályban hirdettek versenyzési lehetőséget .
A szarvasi csapat az U12 korosztállyal (2007-2008) indult neki a küzdelmeknek és az első napon három mérkőzést játszottak a beköszönő nyári forróságban, de az időjárás talán a pálya szélén izguló szülőket jobban megviselte, mint a srácokat,  akik szívvel lélekkel küzdöttek a mérkőzések lefújásáig.

Az első mérkőzést a Diósdi DSE csapatával vívták a szarvasi fiúk és igen harcos találkozó kerekedett ki a szűkebb és rövidebb pályán, az elért döntetlen eredmény pedig csak fokozta az izgalmakat a csoportban.
A folytatásban a Tisza Volán elleni könnyű siker önbizalmat adott a harmadik mérkőzésre, ahol a házigazda Tigriseket sikerült legyűrni a másnapi döntőért.

Diósdi DSE – HC Szarvas 20-20
Tisza Volán SC – HC Szarvas 7-24
HC Szarvas – Tigrisek Csongrádi KSE 23-13

A döntő mérkőzés már egy igazi presztízs csatát hozott, mivel a két csapat a korábbi időszakban nem találkozott, viszont szombaton már megismerhették egymást a csoportmérkőzésen és ott megosztoztak a pontokon.

A Sághy Sportcsarnok már szabvány pályát biztosított, így minden adott volt egy igazi rangadóra, ennek megfelelően is alakult a mérkőzés.  Az első játékrész fej-fej melletti küzdelmet hozott, felváltva egy-két góllal vezettek a csapatok.  A félidő pedig 1 gólos diósdi előnnyel zárult.
A második játékrész is hasonló képet mutatott, a félidő hajrájához közeledve  15-15-s állásnál viszont védekezést váltottak a szarvasiak, amelyre az ellenfélnek nem volt hatásos válasza , és egy 0-4-s szériával eldöntötték a mérkőzést;

Diósdi DSE – HC Szarvas 17-20 (12-11)

A tornán résztvevő szarvasi játékosok;
Varga Martin, Csomos Csaba Álmos kapusok,
Kugyela Kristóf, Károlyi Zoltán, Gyurcsik Ákos, Szín Balázs, Tusjak Marcell, Komár Gergő, Oláh Áron, és Gyurcsik Balázs mezőnyjátékosok.  A csapat edzője: Tusjak János

Az U12 korosztály legjobb kapusának járó különdíját pedig Varga Martin (HC Szarvas) érdemelte ki.

A korosztályos szabályozás értelmében dobogóra ugyan nem állhattak fel a csapatok, de mindenki tisztában volt az elért eredményének értékével.  A legfontosabb viszont a játék, a sport szeretete örök élmény marad, szülők és gyermekek egy igazi közösségi élmény részesei lehettek.

HC post

0

Kasik Gabriella: Örülni kell az ötödik helynek

0

Gyakorlókert formájában éledt újjá Tessedik iskolája