in ,

A benkás tanulók rajzos sikerei

0

Tanulóink nemcsak rajzórán, hanem szabadidejükben is szívesen művelik az alkotó tevékenységet. A nyár folyamán a művészetek terén is aktívak voltak.

A Nádasdi Kamilla Alapítvány által szervezett “Egy emlékem a nyárról” rajzpályázaton

Egri Renáta 3. helyezést ért el, Tóth-Rigler Emma pedig különdíjban részesült.

Az Európai Mobilitási Hét alkalmából a minisztériumok országos kreatív pályázatot hirdettek, amire a benkások is küldtek rajzokat, festményeket, maketteket. Országosan is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a következő diákok: Esztergomi József (2. b), Szatmári Regina (6. a), Bozán Hanna (7. b), Márki Emese (7. c), ők festményt készítettek, illetve Szűcs Miklós (8.c) aki egy makettet épített.

Diákjaink a szarvasi szép igényes környezet tervezésében is kiemelkedőek voltak.

” Hogyan alakítanád át városod közvetlen környezetét? ” című rajzpályázat nyertesei:

1. helyezett: Styecz Barbara 6. b a Cervinus Teátrum családi színház belépőjét nyerte.

2. helyezett: Müller Péter 6. b családi jegy a Mini Magyarország makettparkba.

3. helyezett: Nagy Alfonzia 5. c családi belépő a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkba.

4. helyezett: Lestyán Lili 5. a Turul mozi családi belépő.

Különdíjasok: Kohut Gyöngy 8. a Polgár Panna 7. a Terhes Flóra 7. a Blastyák Botond 7. a

Az Angyali Segítség az Ótemplomból az idén is meghirdette: A „Karácsony Angyalai” rajzpályázatot, amire nagy számmal érkeztek alkotások. A szakmai zsűrin kívül az lett díjazott, aki a legtöbb megosztást kapta.

A magyar kultúra napja és a Himnusz megszületésének évfordulója alkalmából az orosházi Székács József Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium ebben az évben is elküldte felhívását a Kölcsey Ferenc rajz és fotópályázatát. Kohuth Gyöngy (8. a) az 1.

Péntek Albert (8. c) a 3. díjat nyerte, míg Márki Emese (7. c) különdíjat nyert .

Fotó kategóriában Fabó Balázs (8. b) az 1. díjjal térhetett haza.

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság hagyomány szerint ebben az évben is meghirdette a rajzpályázatát, a megmérettetés témája idén a vezetés közbeni mobiltelefon használat és a fülhallgatóval való közlekedés veszélyei voltak. A járási fordulóra természetesen benkás alkotások is készültek, a zsűri tetszését megnyerve a következő eredmények születtek:

1. helyezett: Bozán Hanna 7. b        Különdíj Kohut Gyöngy 8. a

A megyei fordulón 143 oktatási intézményből, több mint 3000 rajz közül különdíjat kapott:  Kohut Gyöngy 8. a

A Magyar Zászló és címer nemzetközi rajzpályázaton Péntek Albert a 2. helyezését vette át Jankovics Marcelltől a Várkertbazárban. Ezen kívül az állófogadásra is meghívták őt és családtagjait. Remélhetőleg ez a díj komoly indíttatást fog nyújtani számára.

Ökoiskolánk a Víz Világnapja alkalmából kollázsokat készített a megyei rajzpályázatra. A szlogen: Vizet mindenkinek! Ez a jelszó pontosan érzékelteti, milyen nagy kihívás ma a világban, hogy minden egyes ember számára elérhető legyen a víz.

A megyei rajzpályázaton az iskolánkat elismerő oklevéllel jutalmazták.

“A természet értékei” nevű rajzversenyen munkájával első helyezést ért el Tóth-Rigler Emma.

A vizuális befogadás nem reked az iskolai falai közé. Többször ellátogattunk a múzeumba, csoportos foglalkozások keretén belül elemeztük az ott látottakat.

Terveink a nyárra: a lelkes, tehetséges diákok idén is lehetőséget kaphatnak, hogy maradandót alkossanak a június végi alkotótáborban, ahol újabb két tanterem falára tervezünk festményeket. A témát az idén is az Ótestamentumból merítjük.

A művészet elengedhetetlen tartozéka a befogadó közönség. Nem mindenki tud kiemelkedőt alkotni, viszont minden ember képes nyitott szemmel járni, a szépet, értékest élvezni, amire az érzelmi nevelés része, a vizuális kultúra tanít minket. Nem elég láttatni, látni is kell.

Buzás Mihály

0

Lazulj Szarvason, kóstolj helyi ízeket!

Borbély Máté

A Fő téri újabb sikere a Bendegúzon