in , ,

Nyári zápor – Lévai Attila estje

Király M. Alexandra és Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)0
Király M. Alexandra és Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

Csütörtökön este a Vers a víz fölött tematikus program keretében Lévai Attila Szerelem akkordokra bontva címmel első önálló estjének lehetettek tanúi a szép számban kilátogatott nézők. A házigazda a Gál Ferenc Főiskola mestertanára, Bíró Gyula, aki személyes élményeit mesélte el a szerelemről.

A címből már sejteni lehetett, hogy zenés estének lehetünk részesei, de a szinopszis elárult annyit, hogy megzenésített versekkel, szerelmes dalokkal várja közönségét, a fiatal művész.

Az este hangulata közvetlen vidám, a régi dalok új hangszerelést kaptak, de sok új dal is elhangzott, némelyik Lévai Attila megzenésítésében. Lévai Attila elmondta, hogy a szerelem különböző stációit, formáját, érzéseit szeretnék bejárni, mert a szerelemnek sok arca van, minden érzést, amit a szerelem jelent. Mindezeket ismert, és kevésbé ismert (fiatal) költők, írók írásait, műveit mutatják be. Hozzátette még, hogy a szerelmet másképpen éli meg a nő, és másképpen a férfi, de minden szerelem lélektől lélekig hat. Ezt a változatos szerelmet mutatták meg az este, amely anyagát a Vízi Színház nézői számára állította össze Lévai Attila.

Lévai Attila az ének mellett gitáron játszott, de az estjéhez vendégeket is hívott Puskás Dániel (ének, dob), Király M Alexandra (ének), Medovarszi Petra (tánc) és Korom Gábor (tánc). Mindannyian a SziniTanHáz vagy már végzett, vagy még hallgatói valamelyik évfolyamon. De volt még két nagyszerű zenész Sztojka Martin zongorán, Sztojka Zoltán hegedűn játszott az este folyamán.

A felhangzó dalok sokszínűek, több stílusban, nagyon kellemes hangzású zenei világot varázsoltak a színpadra. Lévai Attila hangja nagyszerű. Engem Dés László Legyen úgy című dalával varázsolt el legjobban, amelyet zongora és gitár hangja kísért. Medovarszi Petra és Korom Gábor tánca lélekmelegítő volt – a Love story betétdalra táncoltak. Puskás Dani dalai megmutatták, hogy hangja különleges, ahogyan Király M Alexandra is nagyon szép hangi adottságokkal rendelkezik. Sztojka Martin zongorakíséretével, Sztojka Zoltán hegedűjátékával bűvölte el a nézőket.

Az este nagy érdeme volt, hogy a zenét a fiatalok maguk játszották – kivéve a tánc. Lévai Attila válogatása, összeállítása elvarázsolta a nézőket, nagyon sokrétű, igazán kellemes, színvonalas estének lehettünk részesei.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

0

Pihen az ezerarcú gyermekközösség

Tóth Patrik (j2)0

Birkózás: Ötödik hely a World Combat Games-ről