in ,

Elballagtak a Fő téri végzős diákjai

0

Újabb tanévnek intettünk búcsút 2019.június 15-én, szombaton. Az utolsó hét hangolódás az elválásra. A 8.a osztály tanulói csütörtökön verses-zenés összeállítással, virággal és ajándékkal köszönték meg tanáraik munkáját, az osztály szülői közössége pedig igényesen, ízlésesen terített asztal mellett látta vendégül a nevelőket. Azután a hetedikesek szervezésében vidám hangulatú vetélkedő kezdődött, nevetéstől és szurkolástól volt hangos a díszterem.

Mint minden alkalommal, most is gondos előkészület előzte meg az ünnepnapot, hogy alkalomhoz méltón köszönjünk el végzőseinktől. A 8.a osztály diákjai kisiskolás koruktól aktív részesei voltak a Fő téri életének. Alsós tanítóik, Kaiserné Nagy Éva és Balogh Csilla szerető szigorral és következetességgel nevelték a gyerekeket, sok-sok színes produkcióval szerepeltek a különféle programokon. A felső tagozatba lépve Szironyné Zsabka Edit, majd Pósa-Pljesovszki Éva vette át az osztályfőnöki teendőket. Az osztály továbbra is szívesen vett részt ünnepi műsorokban, a „Tavaszi zsongáson”. Emlékezetes marad a János vitéz paródia és a Tom Sawyer – jelenet. A gyerekek városi sportrendezvényeken is sikeresen szerepeltek. Egerben a Bátrak Ligájában is megküzdöttek.

„ Amíg van újabb nap
Amíg a szíved visz
Nehéz az lehet, de                                   
Lehetetlen az nincs!
Amíg van újabb nap
Legyen a fejedben
Lehet, hogy nehéz lesz, de
Lehetetlen nem!” /Kowalsky meg a Vega/

Idén a nagy melegre való tekintettel új helyszínt választottunk, a díszteremben tartottuk ballagási ünnepségünket.

A Himnusz közös éneklése után, Rejtő Csaba igazgató köszöntötte a megjelenteket. Szarvas Város Önkormányzata Képviselőtestülete nevében Gombár Györgyné szólt a ballagókhoz, aki a jutalmazáskor átadta személyes ajándékát – hat darab ötezer forintos vásárlási utalványt – megköszönve a 8.-os lányok kiemelkedő közösségi munkáját.

A vendégek köszöntését követően először alsós diákok, Czinkoczki Nikol és Balogh Norbert 2.a  osztályos, majd Mócz Milán 4.a osztályos tanuló nyújtottak át útravaló versrészleteket az ünnepelteknek. Ezután a Bikini együttes Közeli helyeken című számát adták elő az énekkar nyolcadikosai, akik szerepléseikkel számtalanszor emelték ünnepi műsoraink és rendezvényeink színvonalát. Borbély Máté 8.a osztályos diákunk szavalata után a hetedik évfolyam képviselői átvették az iskola zászlaját elballagó társaiktól. Évfolyamtársaik nevében Ladányi Imre és Lovas Álmos 8.a osztályos tanulók búcsúztak tanáraiktól, köszönetet mondtak szüleiknek. Ismét Borbély Máté lépett a mikrofonhoz, az Ismerős Arcok Nélküled című dalát énekelte el. Ezután a tanulók jutalmazása következett. Ünnepségünket a Lehetetlen nincs című számmal az énekkar zárta, amelynek ballagó diákjai virágcsokorral köszönték meg felkészítőjük, Petőné Babinszky Ágnes többéves munkáját. Újra felcsendültek a jól ismert ballagási dalok, és a nyolcadikosok is visszatértek a tantermükbe, hogy átvegyék az általános iskolai tanulmányuk befejezését dokumentáló bizonyítványt.

A tanév zárása mindig számvetés is egyben. Az intézmény és a Tehetség és Siker Alapítvány minden tanév végén elismeri és jutalmazza a tanulók teljesítményét, megköszöni a pedagógusok munkáját.

A 2018/19-es tanévben könyvjutalomban részesültek: Boros Zsanett, Farkas Barbara és Uhljar Tamás 1.a, Czinkoczki Nikol 2. a,  Balogh Laura, Lakatos Lehel és Mócz Milán 4. a,  Gyáni Enikő, Kovács Zsófia, Kozák Anna  és Romhányi Mercédesz 5.a, Balogh Amanda és Radics Róbert  7.a, Uhljar György 8.a osztályos tanulók.

Sonkolyné Bagi Katalin, a Tehetség és Siker Alapítvány Kuratóriumának tagja külön ajándékát kapta Paulik Réka és Horváth Tibor 8.a osztályos tanuló.

A Tehetség és Siker Alapítvány elismerését kapták: Lakatos Lehel és Mócz Milán 4.a, a 8.a osztályosok közül Détár Enikő, Kovács Viktória, Egri Alexa, Ladányi Imre,  Kurucz Imre, Paulik Réka, Mócz Richárd, Babecz Bálint, Szakács Zoltán és Rostás Mária, aki Romhányi Tibornétól átvehette Szarvas Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának ajándékát is.

Adamik Karin 8.a osztályos tanuló  a városi könyvtárhasználati vetélkedőn és rajzpályázatokon elért eredményeiért Babák Mihály, Szarvas Város Polgármestere ajándékát is átvehette.

Lovas Álmos 8.a osztályos tanuló az Őszirózsa és a Túzok Tusa Természetvédelmi vetélkedőkön eredményesen szerepelt csapat tagjaként részesült elismerésben.

Kozák Levente 8.a osztályos tanuló jó tanulmányi eredményén túl énekkari tevékenységéért, természeti- és könyvtárhasználati versenyeken elért eredményeiért az alapítványi elismerés mellett megkapta a polgármester úr egyik ajándékát is.

Kalmár Magdolna-díjban részesült Borbély Máté 8.a osztályos tanuló példamutató szorgalmáért és kiemelkedő tanulmányi eredményéért, Kazinczy-, versmondó- ének-, nyelvészeti-, helyesírási, természetismereti- könyvtárhasználati és sportversenyeken elért eredményeiért, műsorokban, rendezvényeken vállalt szerepléséért. Máté is átvehette Babák Mihály ajándékát, a könyvutalványt és a tollat.

A Tehetség és Siker Alapítvány emléklappal köszönte meg Balogh Csilla, Bátor György, Buzás Mihály, Fazekas Istvánné, Jani Erzsébet, Kaiserné Nagy Éva, Kántorné Hanzó Ildikó, Petőné Babinszky Ágnes, Pósa-Pljesovszki Éva, Szironyné Zsabka Edit, Szuhajné Elefánty Mária felkészítő és tehetséggondozó munkáját, valamint Pisont András edzői tevékenységét.

Végül a 8. osztály szülői közösségében nyolc éven át végzett kiemelkedő segítő munkát köszönte meg az intézmény a szülőknek: Nemes Lászlóné, Uhljarné Müller Éva és Uhljar György, Paulik Jánosné, Borbély Zsuzsanna és Lovasné Valach Annamária, 4.a osztályban végzett munkájáért  Lakatosné Diós Tünde és Lakatos János vehetett át elismerésként egy-egy könyvet és oklevelet. Köszönjük áldozatos munkájukat!

Véget ért a tanév. Elballagó tanítványainknak további sok sikert és kitartást kívánunk! Szeptemberben is jusson eszükbe a búcsúdal, amivel iskolájuktól búcsúztak: „Eleve lehetetlen, hogy bármi lehetetlen!”

Jani Erzsébet

Tóth Patrik (j2)0

Birkózás: Ötödik hely a World Combat Games-ről

0

Ajándékelőadás