Connect with us

Oktatás

Elballagtak…

2019. június 15-én búcsúztunk végzőseinktől templomunkban, ahol Lázár Zsolt esperes úr, Horváth Z. Olivér iskolalelkész, Dr. Czinkóczky Mihály felügyelő úr ünnepelt velünk. Ballagási ünnepségünkön jelen volt Babák Mihály polgármester úr, Gaál Roland, a Szarvasi Járási Hivatal vezetője, Klenk Józsefné, a „Klenk-díj” alapítója és Grünvald Béla, az iskola alapítványának kuratóriumi elnöke.

A köszöntések után végzőseink műsorában többek között Weöres Sándor, Reményik Sándor és Hamvas Béla gondolatai szólaltak meg, ezután együtt énekelték az Álomvilág című dalt.

„Éljetek úgy, mint a világosság gyermekei, a világosság gyümölcse ugyanis csupa jóság, igazság és egyenesség.” (Ef 5,8-9) Ezzel az igei gondolattal szólította meg nyolcadikosainkat Molnár Istvánné igazgató asszony, majd így folytatta: „Mindenki útra kész! Felvettétek vállatokra a ballagó tarisznyát, ami jelképe annak, hogy felkészültetek. Bizonyára már van köztetek, aki várja a továbbindulás pillanatát, néhányan inkább megállnátok, és lassítanátok az idő múlásán. Tarisznyátokba sok kincset érő ajándékot rejtettünk el az elmúlt nyolc esztendő alatt. Ha nem hagyjátok a csatját berozsdásodni, akkor mindig használhatjátok a hitbéli, a szellemi, a kulturális, a magyarság, hazaszeretet igaz kincseinek örökségét. Rajtatok múlik, hogy a tarisznyátokat kinyitjátok- e.”

A nyolcadikosok nevében búcsúzó Hóbely Márkó néhány kedves epizódot elevenített fel iskolai életükből, a ballagóknak a hetedikes Bacsa Zalán adott útravalót. A hagyományokhoz híven elköszöntek diáktársaiktól a Luther színjátszó tehetséggondozó műhely tagjai is. A szülők nevében Bátori Andrea a Prédikátor könyvéből vett igével kezdte búcsúzó gondolatait: „Mindennek megszabott ideje van.” (Préd 3,1) Őszintén beszélt arról, hogy nemcsak örömöket, hanem küzdelmes időszakokat is átéltek az eltelt nyolc esztendő alatt: a szülők küzdöttek gyermekeikért, a gyermekek az eredményekért, a tanárok mindenért és mindenkiért. Hálás szívvel köszönte meg az iskola minden dolgozójának a sok fáradozást.

A tanítványok sikereinek megélése talán az egyik legfontosabb pillanat a tanár életében is. Nagy öröm ez mindannyiunk számára. A diákok kitartó munkája, a nevelői felkészítés kimagasló eredményeket hozott végzőseinknek.

Benka-díjasaink az idei tanévben: Kohut Gyöngy, Szpisják Bence, Teremi Dóra. Mindhárman nyolc éven át kitűnő bizonyítvánnyal, valamint kiemelkedő országos tanulmányi és sport versenyeredményekkel rendelkeznek. Példaként állnak valamennyi diákunk előtt.

A Klenk-díjat az úszás sportágban legjobb eredményt elért diák, Szécsi Nikolett érdemelte ki, aki „példa a parton és a vízben is.”

A Diákpéldakép címet Máté Szabina kapta. Szép tanulmányi eredménye, művészeti tevékenysége, példamutató magatartása, szorgalma, kedves egyénisége, megbízhatósága elismeréseként javasolta a tanári kar az elnyert kitüntetésre.

Esperesi-díjat Karas Luca vehetett át. Luca szolgálatával évről évre színes előadásokkal gazdagította az egyházi alkalmakat. Egyénisége, szerénysége a szerepekben is megnyilvánult.

Polgármesteri jutalomban részesült Weisz Tímea nyolc éven át kitűnő tanulmányi eredményéért, Hajduch Nándor jó tanulmányi eredményéért és birkózásban elért hazai és nemzetközi sikereiért, Péntek Albert angol versenyeken nyújtott kiemelkedő teljesítményéért.

A Körzeti Diáksport Tanács díjazza azokat a sportolókat, akik a diákolimpiai versenyeken a legjobban teljesítenek. Úszás sportágban a 2018-2019. tanév úszója: Szilágyi Anica.

Könyvjutalomban részesültek a kitűnő tanulók és az országos versenyek díjazottjai.

Iskolánk nevelői és diákjai nevében köszönetet mondtunk a szülői közösségnek azért, hogy nyolc éven át segítették osztályközösségeink életét, munkáját. Ötleteikkel, erkölcsi és anyagi jellegű segítségnyújtással támogatták a gyermekeket.

Nevelőtestületünk Máté Péter Most élsz című dalával köszönt el végzőseinktől.

Megyikné Bagi Erika pedagógus

Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda

Népszerű

Forrás: Youtube Forrás: Youtube

Trianon100 – Kisfilmekkel emlékezik az Opera

Szarvas

Babák Mihály, Szarvas város polgármestere (Fotó: Babák Zoltán) Babák Mihály, Szarvas város polgármestere (Fotó: Babák Zoltán)

Babák Mihály: Trianon egy olyan seb, ami sohasem fog behegedni, de ügyelnünk kell rá, ne fekélyesedjen el, nehogy az életünkre törjön!

Szarvas

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Tizenegy játékos… és egy kutya

Sport

A keddi K4-es Kuli Pistivel (j2) (Forrás: kajakkenusport.hu) A keddi K4-es Kuli Pistivel (j2) (Forrás: kajakkenusport.hu)

Kuli Pistiék mindkét futamban előzték Dombvári Bencéék négyesét

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect