in , , ,

Biros Péter: A vízilabda tett jó emberré

Kis Gábor, Biros Péter és Szabó László (Fotó: Babák Zoltán)0
Kis Gábor, Biros Péter és Szabó László (Fotó: Babák Zoltán)

Csütörtök este a legújabb tematikus előadás részese lehetett az, aki kilátogatott a Vízi Színház nézőterére. Sportolók a víz fölött címmel Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára olimpiai- világ- és Európa-bajnokokkal beszélget majd három alkalommal, aminek az első részre került sor. Az este házigazdája Soványné Nagy Erzsébet volt.

Szabó László vendége Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok és Kis Gábor egyszeres olimpiai bajnok, akik eredményeit még hosszan lehetne sorolni. Talán még annyit, hogy Biros Péter 2008-ban a világ legjobb férfi vízilabdázója lett.

Szabó László mindkét vendégét szembe ültette a közönséggel, és nagyon érzékeny, igazán kíváncsi beszélgetőtársként a két vízilabdázó érzéseire volt kíváncsi különböző állomásokon megállva a kezdetektől. Hagyta vendégeit beszélni, akik láthatóan örömmel, lazán meséltek a sport karrier indulásáról, az útról, amelyet bejártak ahhoz, hogy az olimpián boldogan álljanak fel a dobogó legfelső fokára. Az útról, amelyben nagyon sok munka van. A kitartásról, amely kell az eredmények eléréséhez.

Elmondták, hogy ma már tudják, hogy a sport mellett magánéletükkel is példát kell mutatniuk, mert a mai gyermeksportolók felnéznek rájuk, ami felelősséggel jár. Nem szabad mindent azonnal akarni, végig kell járni az utat, meg kell dolgozni minden eredményért. Biros Péter hozzátette: minden fejben dől el. Ha van cél, azt akarni kell. Beszéltek arról, hogy a válogatottban minden játékosnak erős karaktere volt, de ők együtt „csak” sikeresek voltak egy vállalkozásban, amit szerettek, amiben hittek, és hittek egymásban is.

Szabó László kérdésére válaszolva, hogy mit kaptak a vízilabdától, Biros Péter monda ki, hogy: a vízilabda tett jó emberré. Kis Gábor is ugyanezt fogalmazta meg, csak más szavakkal.

Két nagyon szerény, jókedvű, tiszta szívű embert ismertünk meg a két olimpiai bajnok személyében.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Ismail Yagbat és Babák Mihály (Fotó: Hegedűs Éva)0

Nemzetközi projektben vesz részt Szarvas az okos város kialakításáért

0

Erőfeszítés, felelősség, alázat