in ,

Ifjabb Somogyi Jánossal vág a szezonnak a Szarvasi FC

Ifj. Somogyi János még KOTE-edzőként (Fotó: Babák Zoltán)
Ifj. Somogyi János még KOTE-edzőként (Fotó: Babák Zoltán)

Hétfőn megkezdte a felkészülést a Szarvasi FC labdarúgócsapata. A megye I. osztályú bajnokság 4. helyezettje új edzőpárossal látott munkához. A szakmai munka irányítását ifjabb Somogyi János vette át, aki ebben a tekintetben tavaly ilyenkor Kondoroson lépett édesapja örökébe, a munkáját pedig a klub korábbi ifjúsági trénere, Závoda Gábor segíti másodedzőként.

Mint azt az újdonsült szakvezetőtől megtudtuk, az első két héten 5-5 foglalkozás szolgálja az erőnléti felkészülést, a folytatásban pedig az edzőmérkőzések is belépnek a programba.

– Az első napokon elvégzett fizikai felméréseken azt tapasztaltuk, hogy nincsenek rossz állapotban a játékosok – kezdte a tréner. – A felkészülés első két hete főként az ideális erőállapot megszerzéséről szól, a folytatásban azonban a labdáé lesz a főszerep és bejönnek a tesztmeccsek is.

A szerdai napok mellett kétszer játszanak pénteken a szarvasiak, hogy minél több hétvégét meghagyhassanak a játékosok számára. Bár akad négy távozó, az edzőpáros így is 24 labdarúgóval kezdhette meg a munkát. Visszatért Orosházára a 27 éves kapus, Lévai Balázs, akivel együtt tartott Kukovecz Dániel (22) is, a gólkirály, Sztojka Ádám (33) Szeghalomba tart, míg Murvai Dávid (30) információnk szerint a megyeszékhely felé orientálódik. Bőséges keret áll tehát a rendelkezésre, amihez még 3-4 próbajátékos csatlakozhat időközben.

– Füzesgyarmatról tért haza Styecz Milán (26), aki a pálya jobb oldalán univerzális játékosnak tekinthető és komoly erősítést jelent. Tiszafüredről települt ide a harmadosztályú tapasztalattal rendelkező, gólerős belső védő, Bozsó László (28). Kapusposzton jelent változást Krnács Richárd (22) érkezése, aki az NB III-ból kieső Vásárhelyről került hozzánk. A Kondoros visszalépésével napirenden van a termékeny támadó, Farkas János (26) leigazolása, előrehaladott tárgyalásokat folytatunk Sipos Krisztiánnal (26), és képben van Süli András (31) is. Velünk készül Orosházáról Sindel Roland (21), valamint az utóbbi fél évet Csabacsűdön töltő Pecznik Péter (20), de még további játékosokat is várunk – ismertette az újoncok névsorát ifj. Somogyi János, aki a tervek szerint a felkészülés harmadik hete után tart keretszűkítést. Két kapussal és húsz mezőnyjátékossal számolnak, a célokat a végleges névsor ismeretében állítják fel, de a felsorolásból nem nehéz kikövetkeztetni, hogy az ideinél előrébb szeretnének végezni.

– Kevés a csapat, ezért is lehet még erősebb az idei bajnokság a tavalyinál. Sajnálom a Kondoroson történteket, és hogy nem jött össze legalább tíz klub, de az új helyzethez kell igazodnunk, és megpróbálnunk a legtöbbet kihozni belőle – mondta el ifj. Somogyi János.

A játékosmozgás mellett szakemberek terén is akadnak változások a szarvasi klubnál. Az eddigi vezetőedző, Rétes Pál szakmai koordinátorként felügyeli a különböző korosztályok munkáját a felnőttekig bezárólag. Az asszisztense, Kondacs János Csabacsűdön lett a megye II. osztályú gárda trénere, az ő korábbi szerepkörét pedig Závoda Gábor vette át. Nem marad azonban munka nélkül a Csabacsűddel szakító Sonkoly Lajos sem, aki a Szarvasi FC utánpótlásában kap szerepet.

A felkészülési mérkőzések menetrendje:
Július 13., szombat, 9.00: Cziglédszky Sámuel-emléktorna (Kardos)
Július 13., szombat, 17.00: Szarvasi FC–Lajosmizsei VLC
Július 17., szerda, 17.30: Mezőtúri AFC–Szarvasi FC
Július 19., péntek, 17.30: Szarvasi FC–Újszászi VVSE
Július 24., szerda, 17.30: Szarvasi FC–Csongrádi TSE
Július 27., szombat, 10.00: Szarvasi FC–Hódmezővásárhelyi FC
Július 31., szerda, 18.00: Szarvasi FC–Törökszentmiklósi FC
Augusztus 2., péntek, 18.00: Szarvasi FC–Békéscsaba LA U19
Augusztus 3., szombat, 17.00: Magyar Kupa
Augusztus 7., szerda, 18.00: Kiskunfélegyházi HTK–Szarvasi FC

0

A Kárpát-medencei magyar oktatási folyamatokat kutatta egy EU-s projekt

(Fotó: Szemenyei Zita)

Interaktív néptáncgála a Körös felett