in ,

Interaktív néptáncgála a Körös felett

(Fotó: Szemenyei Zita)
(Fotó: Szemenyei Zita)

Csütörtökön este negyedik alkalommal került sor a Körös-menti Néptánctábor megrendezésére Szarvason, Móricz Bence és Csipei Judit néptáncpedagógusok irányításával. Második alkalommal került sor arra, hogy a tábor zárásaként a résztvevők a Vízi Színpad színpadán is bemutatkozzanak. A házigazda, Hajdú Pál a Tessedik Sámuel Kertbarát Kör titkára volt. Az előző évben is a Kertbarátok vállalták a műsor házigazda szerepét a táborzárók gáláján.

„Célunk, hogy megteremtsünk a saját régiónkban egy olyan táborozási lehetőséget, ahol különböző műhelyekből, különböző korosztályokban vesznek részt a gyermekek. Elsődleges cél, hogy bővüljön a résztvevő települések, csoportok és így a gyermekek létszáma is, valamint, hogy ne alkalomszerű legyen ennek látogatása, hanem egy folyamatos közösségi tevékenységként éljen az együttes vezetőkben így a gyermekekben is évről évre. Alakuljanak új közösségek, baráti kapcsolatok, amelyeket fenn lehet tartani egész évben az együttesektől, vezetőktől függetlenül személyesen és szakmai programokon egyaránt.” – áll a szinopszisban.

Ebben az évben Elekről, Gyuláról, Orosházáról és Szarvasról 48 gyermek érkezett – a 3. osztályostól a 9-10. osztályosig – a táborba. Ők léptek fel a Boka Gábor előadóművész, rendező, iparművész által kalauzolt esten, aki festett táblaképeken vezette végig a nézőket Petőfi Sándor János vitéz című költeményén, amit a közönségben ülő gyermekek is ismernek, így tudtak válaszolni a kérdésekre, sőt kisebb feladatokat is megoldottak, amelyekért cukorka járt. A nézők nagyon élvezték ezt a közös játékot. Volt közös éneklés, közös ritmusgyakorlat tapsra a játék mellett. A táncosok pedig az állomások közben mutatták meg mit is tanultak a tábor alatt, amit a közönség nagy tapssal jutalmazott. A zenét élőben Schäfer Szilveszter és zenekara szolgáltatta.

Mindig öröm látni, hogy a gyermekek, a fiatalok szeretettel fordulnak a néptánchoz, a népdalokhoz. Hiszem, hogy gyökerek nélkül nincsen jövő, még akkor is, ha nem ez lesz felnőtt korukban a legfontosabb, de a lelkükben biztosan megmarad, bármerre is járnak majd a világban.

Tegnap megint a nézőtéren ültek a kedden este nézői, az angol tábor kis lakói, akik Piliscsévről érkeztek, és csütörtökön eljöttek megnézni, a másik tábor lakóit. A fiatalok örömmel vettek részt az interaktív játékban.

Emlékezetes este marad!

Galambos Edit

A fotót Szemenyei Zita készítette.

Ifj. Somogyi János még KOTE-edzőként (Fotó: Babák Zoltán)

Ifjabb Somogyi Jánossal vág a szezonnak a Szarvasi FC

Fotó: police.hu

Elfogták a szarvasi rablás gyanúsítottjait