Connect with us

Oktatás

Regatta nyolcadszor

Fotó: Baksi
Fotó: Baksi

A Szent István Egyetem hallgatói, oktatói és dolgozói körében töretlen a népszerűsége a nyárindító vízi fesztiválnak, melyet évről-évre Szarvason bonyolítanak le. Hétvégén immár nyolcadszor adtak egymásnak randevút az univerzitás karai, de szokás szerint akadtak más felsőfokú tanintézetből nevező egységek is. Sőt, az évente visszatérő határon túli legénységek is versenyre keltek, Kárpát-medencei szintűvé téve a rendezvényt.

Lebonyolítás tekintetében nem tértek el a korábbiaktól a szervezők. A 44-es főúton átívelő Holt-Körös hídtól a Vízi Színházig kijelölt 200 méteres versenypályán 21 legénység időfutamokkal döntötte el, hogy melyik 8 jut tovább és folytathatja a küzdelmet a győzelemért. Az elit nyolcasból kimaradók is tettek még egy „vigaszfutamot”: az ottani leggyorsabbak mondhatták magukat 9. és 10. helyezettnek. A legjobbak kieséses rendszerben folytatták egészen a döntőig, amit – megismételve a tavalyi sikerét – a budapesti Ybl Kar nyert, a helyi Regattászok és a 2018-as ezüstérmes Óvári Gazdák előtt.

– Technikailag sokat javult a lebonyolítás, négy hajóval rugalmasan zajlott a rendezvény, köszönhetően a Körös Dragon SE és a Szarvasi Kajak-Kenu Klub tapasztalt szakembereinek is – tájékoztatott Molnárné Krajcsovicz Magdolna, a verseny koordinátora. – A nap során közel négyszáz sportember szállt vízre, akiket nagyon sokan buzdítottak a partról. Ismét az Ybl nyert, azonban a többszörös korábbi győztes, helyi kar is visszatért a régi hagyományaihoz, jól kamatoztatva a felkészülési időszakban kapott segítséget a Körös Dragon sárkányosaitól.

Több olyan legénység is akadt, amely a kétnapos program szárazföldi eseményeit részesítette előnyben. A vendéglátók már a versenyt megelőző éjszakára reggelig tartó bulit szerveztek, a regattát követően pedig ismert zenei személyiségek bevonásával szintén hajnalig tartó nívós kultúrprogramot állítottak össze.
A VIII. SZIE Regatta végeredménye: 1. Boat-ladozók (Ybl Miklós Kar), 2. Regattászok (Szarvas), 3. Óvári Gazdászok (Mosonmagyaróvár).

Fotó: Baksi

Kiemelt

A fehér Lánchíd (Fotó: Babák Zoltán) A fehér Lánchíd (Fotó: Babák Zoltán)

Virtuális turista: a fehér Lánchíd

Budapest

Baginé Tóth Erika (Fotó: Hegedűs Éva) Baginé Tóth Erika (Fotó: Hegedűs Éva)

Két újabb kinccsel gazdagodott a helyi értéktár

Szarvas

Fotó: Tessedik Sámuel Múzeum Fotó: Tessedik Sámuel Múzeum

Hogyan élelmezték a szarvasiak az erdélyi fejedelem seregét?

Szarvas

Fotó: Bencsik Antal Zsolt Fotó: Bencsik Antal Zsolt

Virtuális turista: felébredtek a Körösvölgyi Állatpark görög teknősei

Szarvas

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect