in , ,

Gajdos Attila szerint változtatni kell a közbiztonság helyzetén

Gajdos Attila (Fotó: Hegedűs Éva)0
Gajdos Attila (Fotó: Hegedűs Éva)

A testületi ülés legfontosabb döntéseiről tájékoztatta a lakosságot saját nézőpontján keresztül Gajdos Attila. A jobbikos önkormányzati képviselő július 10-i sajtótájékoztatóján elsőként a klímaváltozás egyik negatív következményét, a szúnyoginváziót említette. A csapadékos május folyományaként ugyanis a vérszívók országszerte elszaporodtak, a gyérítésükre előirányzott irtószer azonban elfogyott.

Úgy látja, a problémára mielőbb megoldást kell találni, mert a megnövelt számú állami irtások és a Gyomaendrőddel konzorciumban folytatott gyérítések nem elegendőek. Szarvas város önkormányzata emellett 1,5 millió Ft értékben egy szúnyogirtó berendezést is vásárolt, amely az előbb felsoroltak kiegészítésére szolgál. Mindazonáltal ezek a megoldások környezetvédelmi szempontból több kérdést felvetnek, ezért célszerűnek tartaná fecskefészkek, denevérodúk kihelyezését.

Ennek érdekében felvette a kapcsolatot dr. Tirják Lászlóval, a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatójával, és szakmai segítségét kérte. Bízik benne, hogy az ügyben hamarosan előrelépés történik, és a kémiai védekezés mellett a környezetbarát módszerek is megjelennek.

Érintette a rendőrségi beszámolót is, amelyet ismételten nem fogadott el. Olyan ügyeket vetett fel, amelyek a lakosság körében is komoly visszhangot váltottak ki. Közéjük tartozik az indiai és mongol vendégmunkások közötti verekedés, amely egészen a késelésig fajult. A másik sajnálatos eset alig egy hete történt, amikor borsodi fiatalok bántalmaztak és kiraboltak egy szarvasi hölgyet.

Felmerül a kérdés, hogy a szarvasi lakosság mennyire érezheti magát biztonságban ilyen esetek hallatán? Úgy véli, erre a területre az önkormányzatnak a jövőben nagyobb figyelmet kell fordítania, és meg kell védenie a lakosságot ezektől a bűncselekményektől.

– Ez egy békés kisváros. Itt szeretnénk élni, és zavar bennünket ez a multikulturalizmus, ami tapasztalható a településen. Pedig a propaganda minden szinten azt harsogja, hogy megvédjük az országot, és nem engedünk be senkit. Ezt valahogy mégsem sikerült, és egyre több az ilyen probléma. Ezen változtatni kell – húzta alá.

Az önkormányzati választásokra előretekintve úgy fogalmazott, változásra van szükség. Legsúlyosabb problémák között a megfelelő számú, jól fizető munkahelyek hiányát, a közterületek karbantartását és az elvándorlást említette. Mint mondta, meg kell építeni azokat a járdákat, utakat, amelyek az elmúlt évtizedekben nem épültek meg. Ez azért is egyre sürgetőbb kérdés, mert ha minden évben legalább egy épült volna, akkor ma lényegesen jobb lenne a város infrastrukturális helyzete.

Azt is elismerte, hogy az elmúlt időszakban sok előremutató dolog történt, amiket folytatni kell. Mindemellett fontosnak tartja a város közösséggé formálását, vagyis hogy a helyiek érezzék, jó itt élni.

Zárásként köszöntetet mondott Földesi Zoltán leköszönő vezető tanácsnoknak eddigi munkájáért, és jó pihenést kívánt neki nyugdíjas éveire.

Fábri János (Fotó: Hegedűs Éva)0

Továbbra is legyőzhetetlen a 74 éves szarvasi erőemelő

Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia0

Nagyszabású gálával indult a CervinusFest