in , , ,

Nagyszabású gálával indult a CervinusFest

Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia0
Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia

Csütörtökön este két hatalmas ledfal állt a Vízi Színház bejárata előtt, amelyen a Cervinus Teátrum alkotói köszöntötték a közönséget. A bejárat végén a Szarvasi Borterasz Gedeon Pro habzó bora várta a belépő nézőket. Nagy öröm, hogy a szarvasi cégek egye inkább fontosnak érzik, hogy valamivel hozzájáruljanak a Cervinus Nyári Fesztiváljához. A színpadkép hatalmas oszlopai méltóságot sugároztak a nézők felé.

Bardon Ivett Senkim már című dallal indította a fesztivál műsorát, majd Dr. Dósa Zsuzsa színpadra hívta Babák Mihályt, Szarvas Város polgármesterét és Csasztvan Andrást, a Cervinus Teátrum igazgatóját. Mindhárman köszöntötték a nézőket. Dósa Zsuzsa szlovák nyelven is üdvözölte a megjelenteket, hiszen a nézőtéren ült Emil Kuchár a Szlovák Köztársaság főkonzulja. Csasztvan András az est műsorát és a fesztivál két hetének sokszínűségét emelte ki, és ajánlotta szeretettel a nézőknek. Babák Mihály elmondta büszke a Cervinus Teátrumra, és az abban folyó munkára, „Minden a közönségért van!” – jelentette ki, majd megnyitotta a VIII. Cervinus Fesztivált.

Dr. Dósa Zsuzsa bemutatta azt a füzetet, amely Szenes János gyűjtéséből 12 anekdotát tartalmaz. Az első példányt Szenes Jánosnak adta, de Babák Mihály polgármester is kapott a kiadványból.

Nem maradt ajándék nélkül a néző sem 10 db Cervinusos hűtő-mágnest rejtettek el a székek alatt, amit egy-egy könyvre cserélhetett el, aki megtalálta.

A színpadkép oszlopainak méltóságát a fellépő művészek töltötték meg élettel, érzésekkel. Nádházy Péter Leoncavalló Mattinata-ja, és Bizet Gyöngyhalásza lélegzetelállítóan szép, Szemerédi Bernadett és Timkó János Ördögi tánca valóban ördögi. Polák Ferenc Árnyékdala a Mozartból szívszaggató. Bardon Ivett és Szemerdédi Bernadett Gyűlölet duettje szenzációs. Közben Boronyák Gergely Kosztolányi verset, a Hajnali részegséget mondta varázslatosan. Eva Javorská és Polák Ferenc Miluješ, nemiluješ – szeretem, nem szeretem – című incselkedő, kedves dalt szlovák nyelven énekelték. Barát Enikő és Szabó Máté tánca magával ragadó. Az első rész a Jézus Krisztus Szupersztár két dalával ért véget. Szemerédi Bernadett Mária Magdolna dalát énekelte meghatóan, csodálatosan szépen. Timkó János Júdás dalával „felrobbantotta” a színpadot, dinamikus, életerős előadás, hangja betöltötte a Vízi Színház nézőterét.

Boronyák Gergely Bencze Imre Édes apanyelvünk című humoros írását adta elő, lazán, könnyedén. Bardon Ivett és Timkó János Elizabeth és a Halál kettőse hátborzongatóan jó. A Holle anyó szerelmi kettősét Eva Javorská és Polák Ferenc szlovák nyelven énekelte, játszotta. A Jentlből, a Papa, ugye hallasz című dalt Szemerédi Bernadett adta elő mély átéléssel, számomra meghatóan. Timkó János Ferdinánd dala az Ármány és szerelemből, a Hazudtál napsugár kétségbeesett, szenvedélyes. Szintén az Ármány és szerelem, ezúttal a Miniszter dalát Nádházy Péter és a tánckar humorral tolmácsolta. Bardon Ivett és Polák Ferenc Mima dalát a közönség számára humorral, átéléssel játszották fantasztikusan jól. Ismét egy szlovák nyelvű dal Eva Javorská és a tánckar előadásában. Nádházy Péter a nap és a szabadság himnuszát énekelte. A Sole mio című nápolyi dallal hangja betöltötte a teret.

A záró blokk előtt Dr. Dósa Zsuzsa meglepetést készített elő. A Cervinus Teátrum pár éve alapított Nívó-díjat, amit az kaphat meg, aki sokkal többet tesz a Teátrumért, mint az elvárható volna. Az első díjazott Nádházy Péter színművész, a másodikat Nagy Szilvia díszlet- és jelmeztervező kapta. Ebben az évben két háttérben dolgozóra esett a választás, akik sokat tesznek a Cervinus Teátrumért. Tőkés Szeljak Gabriella és Salgó Balázs lettek az idei díjazottak. Gratulálok mindkettőjüknek a Newjság és a magam nevében.

A záró blokk a Csodaszarvas című musical három dala. Magor dalát Polák Ferenc, Hunor dalát Boronyák Gergely énekelte mindketten erőteljesen, tele élettel, szenvedéllyel. A finálé pedig a Csodaszarvasból az Ez lenne az a föld című dal.

De a finálé előtt, ahogyan azt Dr. Dósa Zsuzsa mindig megteszi felsorolt mindenkit, akiknek köszönhető, hogy a gála létrejött. A színművészek: Nádházy Péter, Szemerédi Bernadett, Bardon Ivett, Timkó János, Polák Ferenc, Eva Javorská, Boronyák Gergely és a gyerekek: Mester Dóra, Kepenyes-Darida Zoé és Bagócsi Jázmin. A tánckar: Magyari László, aki a koreográfiát is megalkotta, Balázs Henriett, Barát Enikő, Csere Polett, ifj. Csasztvan András, Gulya István (Mikey) és Szabó Máté. A héttérben dolgozók nevei is elhangoztak, köszönet munkájukért.

Az előadást Dósa Zsuzsa szerkesztette és Varga Viktor rendezte.

A finálé alatt a színpad előtt óriás csillagszórók égtek, oldalról pedig arany lapok töltötték be a nézőtér elejét és a színpadot. Az arany szín a CervinusFest alapszíne.

Hatásos volt a Cervinus Művészeti Fesztivál indítása!

Galambos Edit

A fotókat Gácsiné Petrovics Szilvia készítette.

Gajdos Attila (Fotó: Hegedűs Éva)0

Gajdos Attila szerint változtatni kell a közbiztonság helyzetén

Fotó: Police.hu

Szóváltásból késelés Szarvason