in ,

Augusztus 2-án szárnyakat kap Szarvas

0

Az asztalnál öt, repüléshez kötődő ember foglalt helyet a repülés témájú kiállítás beharangozó sajtótájékoztatóján a felújítása végéhez közeledő Tessedik Sámuel Múzeum földszinti kiállítótermében. Szabados–Tóth Gábor a zene szárnyán ér el rengeteg embert, Takács Miklós életpályáján és hobbiján keresztül kötődik hozzá, Szuhaj György szellemi szabadfoglalkozású születése óta, dr. Czinkócky Mihály evangélikus egyházközségi felügyelő hite által szárnyal. Roszik Zoltán a Tessedik Sámuel Múzeum igazgatójaként az intézmény népszerűségének adott szárnyakat, miközben a városvezetés majdnem utalványozott is neki egy párat.

Augusztus 2-ára az eddigieknél bővebb programot állítottak össze, árulta el Szuhaj György ezen szombat délelőtti eseményen, ami véletlenül napra pontosan egybeesett az emberiség eddigi legnagyobb landolásának, a Holdra szállásnak az 50. évfordulójával.

– Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a felújítás alatt álló múzeum, aminek már bizonyos helyiségei teljes mértékben használatba vehetők, mi fogjuk az első rendezvényt csinálni – jelentette ki és köszönte meg egyúttal Babák Mihály polgármesternek és Roszik Zoltán múzeumigazgatónak Szuhaj György.

15 éve szarvasi alkotók tárlataként indult, majd 2007-től kötött, így a Hal, a Szarvas, az élet, a Fa, a Ló, az ember, az Isten, az Ajtó, a Kéz, a Könyv, és tavaly az Arc témára várták az alkotásokat. Négy évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy túl lépnek a város határain úgy, hogy nem csak szarvasi alkotók közös kiállításaként kezelik az eseményt, hanem az egész ország területéről várják a műveket, és Szarvasi Tárlatnak nevezik át, így innentől kezdve magyar képzőművészeti openné lett, amire az idén 60-70 alkotó munkáját várják.

Az elmúlt év során egy Takács Miklóssal folytatott beszélgetés során került szóba, hogy miért nem lesz egyszer a repülés a témája a kiállításnak. A repülés lett. Az idei témaadó elmondta, hogy mi mindennek lesz az idén repüléshez köthető magyar vonatkozású évfordulója, valamint az események menetéről is tájékoztatást adott: A rendezvény három részből fog állni. 14 órától egy toborzás lesz, Magyar Honvédség, a Szarvasi Járási Rendőrkapitányság és a Tűzoltóság állománya által. 18 órától a Szolnoki Légierő Zenekara, és Szarvas Város Fúvószenekara fog közös koncertet adni az Evangélikus Ótemplomban, majd ezt követően a múzeumban kerül sor a kiállítás megnyitójára, és azt követően természetesen a Szuhaj-féle performance-ra, amit az idén is a 3T csoport követ el.

Szabados-Tóth Gábor a zenei programról, dr. Czinkóczky Mihály a helyszín és a zenei téma szingularitásáról, Roszik Zoltán pedig a helyszínről adott tájékoztatást.

0

Benkások sportosan

0

Valahol Európában