Connect with us

Színház

Csingiling tündér visszatért Szarvasra

A Turay Ida Színház Béres Melinda Csingiling és a kalózok című kalandos mesejátékát Nyírő Bea rendezésében mutatta be, amely a VIII. Teátrum Nyári Fesztivál 13. versenyprogramja volt.

Szerdán este az égiek a gyerekekkel voltak, mert az előadás simám lement a tapsrendnél kezdett el esni, így talán ez rövidebb volt, mint megérdemelték a művészek, de ők is nyilván annak örültek, hogy esőmentesen játszhatták végig az előadást.

A történet szerint a kalózok szeretnének a mesehősök helyébe lépni, hogy róluk írjanak az újságok, ezért elrabolják Csipkerózsikát, a Királyfit, a Piroskában szereplő Nagymamát, és a Farkast, később Piroskát is, de ő idegesíti a kalózvezért, ezért elengedik. A kalóz felesége tündér szeretne lenni, ezért Csingilinget is elrabolják. A kalózházaspár fia, azonban jószívű, ezért a mese végére rábeszéli szüleit, az elrabolt kincseket fordítsák jó, és nemes célokra, ezzel belekerülhetnek az újságba. És ez így is lett a mese végére.

Lendületes, izgalmas, érdekes, fordulatos mesét láttunk, a gyerekek figyelmét végig lekötötte az esemény és a meseszövés.

Szereplők: Szilvási Judit, Szántó Szandra, Nyírő Bea, Barsi Márton, Tóth Alex, Cservenák Vilmos, Merk László, Kereki Anna, Zakar Gábor, Valázsik Péter. A koreográfus: Borbély Krisztina volt.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Népszerű

Fotó: Petrik Angelika Fotó: Petrik Angelika

Online barbizás: hogy találják fel magukat az ötévesek a karantén alatt

Karantén

Mentás quinoa saláta fokhagymás pulykamellkockákkal (Fotó: Gallicoop.hu) Mentás quinoa saláta fokhagymás pulykamellkockákkal (Fotó: Gallicoop.hu)

Ajánlatunk hétvégére: Mentás quinoa saláta fokhagymás pulykamellkockákkal

Gasztronómia

Jónás Jánosné, a Békés Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke (Fotó: Hegedűs Éva) Jónás Jánosné, a Békés Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke (Fotó: Hegedűs Éva)

Kiadvány jelent meg a Nemzetközi Roma Nap tiszteletére

Szarvas

A TV2 forgat az Ótemplomban (Fotó: Babák Zoltán) A TV2 forgat az Ótemplomban (Fotó: Babák Zoltán)

A TV2 forgatott ma az Ótemplomban – holnap reggel adásban Lázár Zsolt

Vallás

A rovatot támogatja:

Archívum

2019. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect