in , ,

Nők harca, sok futkosással

0

Hétfőn, a pénteki eső miatt elmaradt előadást tartotta meg az Újszínház társulata a VIII. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál 14. versenyprogramjaként,Tersánszky Józsi Jenő A kegyelmesasszony portréja című vígjátékot Csiszár Imre Kossuth-díjas rendezésében.

Két nő a kulcsa az előadásnak, Olga (Nemes Wanda), egy kis képtár tulajdonosának, Haufressernek (Lux Ádám), a lánya és egy festő felesége Lola (Gregor Bernadett Jászai Mari-díjas). Olga szerelmes a festőbe Duler-Tűrő Ákosba (Viczián Ottó), mert munkáját sokra tartja, Lola minden pénzét elszedi férjétől, és még többet akar, ezért olyan munkára kényszerítené, ami művészetének végét jelentené. Lola a képtárban megismerkedik Thorhafái Károly kegyelmes úrral (Szakács Tibor), akit addig manipulál, ameddig feleségül nem veszi. Lola kegyelmesasszony lesz, de volt férje a kezdet kezdetén egy hatalmas képet festett róla, ami kompromittáló Lola számára. A képtár alkalmazottja, Arnold (Vas György Jászai Mari-díjas), főnöke minden kérését végrehajtó fiatalember, aki néha kicsit összekuszálja a szálakat, de saját érdekében – a képek eladásáért jutalékot kap – úgy dönt, Olga segítségére lesz. Ráadásul így több dolog is megváltozhat minden szereplő életében a darab végére.

Nagyszerű művészeket láthattunk még a színpadon a főszereplőkön kívül, kisebb szerepet játszott nagyszerűen Bordán Irén, Timkó Eszter, Császár Angela, Csurka László, Brunner Márta.

Vígjáték, amely arra szolgált, hogy szórakoztassa a közönséget. Jobbnál jobb színészi alakításokat láttunk minden művésztől, már ezért is érdemes volt elmenni újra és megnézni az előadást. Ráadásul Tersánszky darabot ritkán lehet látni, ez új színfolt volt a palettán a Szarvasi Vízi Színház életében.

Köszönet a művészeknek, hogy az elmaradt előadást, hétfőn ugyanolyan lelkesedéssel játszották végig, hiszen ők péntek este készültek fellépésre.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

0

Tábor az összefogás és kézművesség jegyében

Szarvasi polgárőrök munkáját ismerték el