in ,

Ifj. Somogyi János: A szívünket lelkünket fogjuk adni a győzelemért

Ifj. Somogyi János még KOTE-edzőként (Fotó: Babák Zoltán)
Ifj. Somogyi János még KOTE-edzőként (Fotó: Babák Zoltán)

Vasárnap a Gádoros otthonában a Magyar Kupa második fordulójával csapatunk megkezdi a tétmérkőzések sorozatát az új szezonban. Jövő héten pedig Gyulán kezdődik csapatunk számára a bajnokság. Ennek apropóján beszélgettünk ifj. Somogyi János vezetőedzőnkkel a felkészülésről, a játékosokról és az előzetes várakozásairól.

A felkészülés utolsó fázisában járunk, hogyan látod a felkészülési időszakot, a tervezett munkát sikerült elvégezni?

Somogyi János: – A felkészülés hatodik hetében járunk, maximálisan elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával az elvégzett munkával. Az elmúlt pár napban érzek egy kis fásultságot a társaságon, remélem ez csak annak a jele, hogy nagyon várják a tétmérkőzéseket. [Csütörtökön] Závoda Gábor másodedzőmmel csapatösszetartást tartottunk a srácoknak és remélem, hogy már a [pénteki] edzésen és a vasárnapi kupamérkőzésen újra azt a harci szellemet látom a társaságon, amit eddig tapasztaltam. De ahogyan már említettem az eddig látottakkal maradéktalanul elégedett vagyok.

Új játékosok is érkeztek a csapathoz, a vezetőség próbálta megerősíteni a keretet, hogyan látod a végbement játékos mozgást?

Hét új játékos érkezett a csapathoz a nyár folyamán, Krnács Ricsi a kapuban jelent óriási erősítést véleményem szerint, ő Hódmezővásárhelyről érkezett. Styecz Milán a Füzesgyarmat együttesétől költözött haza, ő is hatalmas erőssége lesz a csapatnak, Bozsó Laci is ide költözik a városba Tiszafüredről belső védő pozícióba nagyon nagy erősségünk lesz. Orosházáról igazolt haza Sindel Roland, aki nagyon kellemes meglepetés nekem, amit eddig mutatott edzéseken és edzőmérkőzéseken nagyon lendületes, gólra törő, sok gólpasszt kioszt, sokszor helyzetbe kerül. Remélem, még tudunk annyit csiszolni a játékán, hogy minél nagyobb arányban kihasználja helyzeteit. Illetve három játékos Kondorosról velem együtt érkezett, lehet, hogy nekem is nagy szerepem van abban, hogy ide kerültek, nagyon örülök nekik, olyan játékosokat hívtam, akik segíthetnek a vezetőség által meghatározott célokat elérni.

Az edzőmérkőzéseken sikeresen szerepelt a csapat, sikerült a saját elképzeléseidet átültetni a játékrendszerbe és úgymond azt láttad vissza a csapattól amit elvártál vagy van még mit formálni a hátralévő pár napban?

Az elődöm Rétes Pali, hosszú időn keresztül jó munkát végzett, ezért nem kellett itt akkora óriási változásokat csinálni, egy picit a saját képemre formáltam a társaságot, talán a középpálya középső részére olyan játékosokat fogok rakni, akik labdaügyesek, gyorsan játsszák a focit, a szélekre gyors embereket. Bőven elégnek kellett lennie ennek a hat hétnek, hogy már Gyulán az első fordulóban úgy lépjünk pályára, hogy biztosan nem fogom a mérkőzés után azt nyilatkozni, ne adj isten nem sikerül jól a mérkőzés, hogy még szükségünk 1-2 hétre, mert minden feltétel adva van és elégnek kell, hogy legyen ez az idő hogy összeálljon ez a csapat, amit én elterveztem.

A vezetőség részéről kimondott cél a bajnokság megnyerése?

Bármilyen osztályban nagyon nehéz kijelenteni, hogy mindenféleképpen bajnokságot kell nyerni, itt ez a cél. Mindent el fogunk követni és remélem sikerülni is fog, bízom magamban, bízom a srácokban, bízom ebben az egész kollektívában, ami itt összeállt Szarvason, kezdve a nézőktől. Tudom, hogy sok szurkoló fog kilátogatni a mérkőzéseinkre, már tavaly elkezdődött egy kisebb foci láz itt Szarvason, sőt két évvel ezelőtt amikor még én is játszottam, még itt a kupamenetelésünktől számítva szerintem ez az időszak, amikor a nézők úgy odaálltak a csapat mellé. Az első kupamenetelés amikor Salgótarjában továbbjutottunk és fogadtuk itthon a Zalaegerszeget ezer néző előtt, az állított az elnökségbe is egy-két szarvasi szinten is igen komoly vállalkozót, akik miatt itt tart ez a klub ahol tart.

A kupában ismét cél, hogy a főtáblára eljusson a csapat?

Az elsődleges célunk ebben a szezonban, hogy nyerjük meg a bajnokságot, a kupaszereplés meg főleg így, hogy igen kevés csapat nevezett a megyében és a sorsolásunk is szerencsésnek mondható mivel az egyetlen állva maradt megyei másodosztályú csapat a Gádoros ellen fogunk játszani vasárnap, nem lenézve az ellenfelet, de kötelező továbbjutást várok a csapattól. Aztán pedig egy kört kell mennünk, hogy a főtáblára kerüljünk és ugye láthattuk már az elmúlt két évben, hogy mekkora élményt tud okozni a játékosoknak, szurkolóknak a Magyar Kupa menetelés, így ott is mindenképpen szeretnénk a főtáblára kerülni.

Milyennek látod az utánpótlás helyzetet az egyesületnél a jövőre nézve?

Ez is egy jó pár éve elindult folyamat, amelyről elmondhatom, hogy nagyon komoly utánpótlás edzők vannak illetve most összefogtuk az utánpótlás képzést Rétes Pali lett az utánpótlás edzők koordinátora. Szerintem nagyon jó irányba haladnak a dolgok és nem véletlen, hogy ennyi szarvasi kötődésű fiatal van a felnőtt csapat kereténél is számításba véve. Remélem ez az évek folyamán ugyanígy fog folytatódni, mert akkor lesz igazán szerethető és szarvasi csapat ha minél több szarvasi játszik benne.

Végül a szurkolónak üzennél-e valamit biztatásul?

Nagyon szépen köszönöm nekik, hogy támogatnak minket. Nagyon jó érzés az amikor sokan jönnek a meccsre, nagyon jó érzés az amikor szurkolnak. Személyesen voltam jelen én is a Magyar Amatőr Kupa döntőn, nagyon jó volt látni, hogy még Budapestre is több száz ember elkísérte a csapatot. Amikor játszottam a salgótarjáni mérkőzés örök élmény marad számomra, mert nem hittem el, hogy 150-200 ember olyan messzire hétköznap eljön egy mérkőzés miatt. Szerintem idén is nagy segítségünkre tud lenni a szurkolótábor, ha minden mérkőzésen buzdítja a srácokat. Azt nem ígérem meg, hogy minden mérkőzésen nyerni fogunk, de hogy minden mérkőzésen a szívünket lelkünket fogjuk adni a győzelemért azt meg tudom ígérni. Várjuk a szurkolókat, számítunk rájuk a hazai és az idegenbeli mérkőzéseinken egyaránt.

Legény Tamás (szarvasifc.hu)

Fotó: Hegedűs Éva0

Iskolakezdésre megújul a csabacsűdi napközis konyha

0

Éljen a bábos nyár!