in

Fedett színpad a tizenharmadikra

0

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Békésszentandráson a Sport- és Vitaminnapot. A rendezvény szempontjából a 13 az idén szerencseszám, hiszen a falunapon avatták azt a fedett nézőteret, ami a Turizmusfejlesztés Békésszentandrás, Kondoros és Csabacsűd településeken című projekt keretében 79 millió forintból valósul meg. Egyelőre azért jelenidőben, mert a fény és hangtechnikával való megtöltése szeptember folyamán fog megvalósulni.

Sinka Imre polgármester a színpadon állva örömét fejezte ki, hogy ismét összeköthette a kellemest a hasznossal, hogy a 13. Sport– és Vitaminnap megnyitásának alkalmából átadhatnak “egy új gyöngyszemet Békésszentandrásnak”.

– Elmondhatjuk, hogy egyedi, az országban sincs hasonló, teljesen helyi jellegzetesség, helyi tervezés és területi kivitelezés által sikerült megvalósítani 54 millió forintból – jelentette ki büszkén a falu első embere, majd hozzátette, szeretné, ha a közösségek birtokba vennék a teret.

Nagyon sok projektjüket a környélbeli településekkel közösen hajtották végre, de ezek közül ez az első darab, ami már megvalósult, a többi még csak ezután következik. Az ünnepélyes átadóra eljött Ribárszki Péter Kondoros, Molnár József Csabacsűd, Brlás János Kardos, valamint Babák Mihály Szarvas polgármestere.

Bagi Erika ismertette a beruházás részleteit. Eszerint a Turizmusfejlesztés Békésszentandrás, Kondoros és Csabacsűd településeken című projekt konzorciumi formában valósult meg az elnevezésben szereplő három település összefogásának eredményeképp.

A teljes pályázati keret 365 millió forint volt, amiből 79 millió esett Szentandrásra. A 6,55 méteres gerincmagasságú, kehely alakú betontartók által egyedi kinézetű nézőtéren közel 360 négyzetméter került burkolásra, így az akár 1400 néző befogadására alkalmas lehet. Az épület 54 millióból valósult meg. A fennmaradó összegből a fény és hangtechnikai berendezések kerülnek majd.

A falunapon részt vettek a testvértelepülések képviselői is, akik aktív szerepet vállaltak a programok lebonyolításában is. A Szarvasi Fúvószenekar, a csabai színistúdió, az Irigy Hónaljmirigy, Feláldozhatók, Pandora’s Box, Körös Party Band mellett fellépett a helyi és a kishegyesi asszonykórus is.

Fotó: Babák Zoltán0

Vastaps a kecskeméti színháznak

Fotó: Babák Zoltán0

Sikeres „zongorapárbaj” a víz fölött