in , ,

Sikeres „zongorapárbaj” a víz fölött

Fotó: Babák Zoltán0
Fotó: Babák Zoltán

Vasárnap este két fiatal zongoraművész Rázga Áron és Vozár Márton Krisztián klasszikus zongoraestjére került sor a Zene a víz fölött estek keretében. Dr. Melis János Szarvas Város címzetes főjegyzője, az este házigazdája elmondta ez a második klasszikus est ebben a sorozatban, vagyis kuriózum a Vízi Színház színpadán.

Egyik zeneművész sem ismeretlen a Vízi Színház nézői számára, hiszen mindketten aktív részvevői a Körös fölé épített színpad programjainak. Vozár M. Krisztián kísérőként, de önállóan is játszott már itt. Rázga Áron többnyire kísérőként vagy zenekari tagként van jelen, de a My Fair Lady karmestereként is köszönthettük őt Szarvason.

A két zongoraművész természetesen barátságban van egymással, vasárnap hangszereik beszéltek. Műsorukon két zongorára írt darabot is hallhattunk a művészektől, de mindketten szólisták, így egyéni játékkal is elkápráztatták a közönséget. Többek között Bach, Mozart, Schopin és Rachmaninov műveit tolmácsolták a nagyon szép számban megjelent közönségnek.

Sikeres volt a koncert, mert ráadás nélkül nem is engedték el a nézők a művészeket. Nagyon jó látni, hogy a komolyzenei koncert is sok nézőt vonz a Szarvasi Vízi Színház nézőterére.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

0

Fedett színpad a tizenharmadikra

Nagyarányú győzelemmel rajtolt a Szarvasi FC a Magyar Kupában megyei fordulójában